ANP-ul consecvent

Urmăresc de vreo câteva zile abordările mai mult sau mai puțin partizane ale Sindicatelor și ale ANP pe tema permiterii participării la concursurile din sursă externă și pentru cei angajați deja în sistemul penitenciar!

Mi-a plăcut, de această dată, poziția consecventă și laborios argumentată a ANP! 👍

Iată că se poate atunci când ținem cont de opiniile specialiștilor și, mai ales, când nu sărim din litera și spiritul legii de teama unor răbufniri sindicale.

Pe de altă parte, nu pot să nu văd maniera diferită în care Sindicatele au primit argumentația produsă de către ANP!

Bineînțeles, că nu se putea fără atitudinea berbecoasă a unei anumite federații sindicale care imediat ce a primit răspunsul oficial al ANP a și pornit la luptă sărind, de îndată, pe iepele și măgarii din ograda-i tot mai subțiată și anunțând în stilul consacrat și păgubos că vor ataca în instanță poziția ANP!

Vedem, însă și abordarea altor federații sindicale care au reacționat cu tact, punând în prim-plan interesul sistemului penitenciar (acela de a reuși rapid încadrări din extern) chiar dacă, pe fond, sunt la fel de nemulțumite de aceeași prevedere legislativă.

Ba, chiar au explicat poporului sindicalizat argumentele pentru care articolele din Statutul polițistului de penitenciare creează această situație, punctând, de asemenea, pașii pe care îi vor urma pentru a obține o modificarea legislativă!

Astfel, în loc să sară din papuci direct la arme, bâte și cuțite, anunță discuții, la nivel ministerial, menite să conducă într-un final la deblocarea situației și fără a pune în pericol actualele concursuri de încadrare care sunt esențiale pentru bunul mers al unităților.

Am spus mereu, de altfel, că abordările radicale, berbecoase nu pot fi decât păguboase, atât pentru sistemul penitenciar în ansamblul său, cât și pentru buzunarul sindicalistul de rând pentru că, nu-i așa, avocații trebuie să trăiască și ei, iar cotizația venită din teritoriu e o pleașcă numai bună de tocat!

Hai, s-auzim de bine și să nu ne pierdem speranța că lucrurile se vor îndrepta în țară!

3 gânduri despre „ANP-ul consecvent

 1. Pai pe berbecul din fruntea sindicatului cu nume predestinat- Fese Le ANP ului cum de altfel își merita denumirea, îl interesează altceva decât scandalul? Lipsa de personal îl intereseaza doar din perspectiva posibililor cotizanți și cam atât.

  Apreciază

  1. Si a pus o p aia cu fusta roz la locu unde a dorit…
   Si a pus si toti lătrării din teritoriu pe locuri calde si acum, gata. E doar avizieru lu firicel (edit. admin.) pe site ul feselor anepeului

   Apreciază

   1. Pai deh și liniștea asta cu sindicatul are și ea un preț….. Dar de aici și pana la a deveni s(edit admin) FS(edit admin) -ului este sub demnitatea oricărui ofițer de altfel cu pretenții de mare războinic

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: