Deranj mare, coane Fănică…

Adresa ministrului Predoiu referitoare la plata concediilor de odihnă cu toate sporurile incluse a picat ca o lovitură de măciucă la ANP!

E deranj mare și pentru că așteptările au fost mari, iar acum cu promisiunile față de sindicate deja scadente nu prea mai e loc de întors și, dintr-o dată, jocul de-a tiki-taka a devenit ineficient! Berbecosul sindicalist, pesemne, și-a spart telefonul cu obidă, neavând ce să le pună în traistă liderilor din teritoriu după atâtea promisiuni deșarte! Deja, prin zona Moldovei, printre răzeșii sindicalizați, se aud voci care cheamă la răzbunare împotriva berbecosului ! Nu degeaba colegii din Operativ au o vorbă: ” pe hoț nu-l poți mangli de două ori” pentru că imediat te vei chema „manglitor”! Îmi cer scuze dumneavoastră, celor nefamiliarizați cu limbajul colegilor supraveghetori, dar cam asta-i situația în acest moment!

Nu ne-ar mira ca berbecosul șef la sindicate sa apeleze din nou la pressingul sicilian dacă Întâiului-Stătător va șovăi în a da curs promisiunilor făcute!

Prea multe opțiuni, după cum spuneam și ieri, nu are ANP-ul!

Dacă, însă, alege să nu țină cont de

„atenționarea” ministrului Predoiu și, în urma promovării unui recurs în interesul legii pe tema în discuție, ICCJ va pronunța o soluție similară practicii Curții de Apel București, de exemplu, ce se va întâmpla? De altfel, chiar sunt șanse bune pentru un asemenea deznodământ, mai ales că, de regulă, practica Curții de Apel București atârnă greu într-o decizie a ICCJ! Vom trăi și vom vedea!

Iată, însă, că pe măsură ce privim dincolo de ceața pandemiei de Covid, observăm cu ușurință că ANP-ul începe să fie pus în situații ce necesită soluții care vor impacta puternic bugetul, evident, cu riscurile patrimoniale asociate pentru semnatarii respectivelor decizii!

Sau, cine știe? Va renunța, oare, Întâiului-Stătător la tiki-taka și va trece brusc la un catenaccio clasic menit a fereca poarta(a se citi bugetul)?!

Vom urmări cu atenție și, bineînțeles, vom reveni cu alte comentarii pe această temă după ce vom cunoaște alegerile ANP-ul!

N-aș vrea să anticipez soluția, deși, cunoscându-i pe decidenții zilei, o am deja configurată!

S-auzim de bine și de alegeri cu noroc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: