Comunicarea publică și Covid-ul

Foto ANP -14.05.2020, ora 15,53! La vremea când unii sărbătoreau deja victoria împotriva Covid-ului!

La aproximativ o luna după instituirea Stării de Urgenta, ANP-ul emitea prima informare de presă referitoare la apariția unui caz de infectare cu Covid în rândul personalului din sistemul penitenciar!

Prin aceasta, datată 19 aprilie 2020, se comunica opiniei publice că la Penitenciarul Giurgiu a fost testat pozitiv la Covid un angajat! Au urmat apoi informările despre alte unități, București-Jilava, Gherla, Botoșani, Mărgineni etc! Informările au curs cu promptitudine și cu detaliere pe fiecare penitenciar în parte până în data de 05 august 2020!

Dintr-o dată, ANP-ul schimbă tactica și informările se fac la nivel de sistem penitenciar renunțându-se la nominalizarea penitenciarelor în care erau identificate cazurile pozitivate! Nu durează mult și din nou, sătul de atâta comunicare și deschidere, Întâiului-Stătător, schimbă strategia și informările de presă devin, din zilnice/ori punctuale pe caz, săptămânale! Pentru ca în ultima perioadă informările privind evoluția infectărilor personalului din penitenciare să lipsească cu desăvârșire!

Să fie vorba doar de faptul că lucrurile stau atât de bine, încât nu mai înregistrăm niciun caz la nivelul sistemului penitenciar? Sau, mai degrabă, de o punere a batistei pe țambal?

Nu de alta, dar prevenția generală în rândul polițiștilor de penitenciare se poate realiza și prin popularizarea cazurilor(evident, cu respectarea drepturilor pacienților, a GDPR-ului etc) și mai ales cu menționarea circumstanțelor care au condus la apariția infectărilor! Să învățăm cu toții din ceea ce s-a întâmplat altora! Cu calm și fără a ne panica!

De asemenea, este secretomanie totală în privința personalului care a trecut prin infecție și s-a vindecat sau a celor care sunt, eventual, în situații medicale grave!

Încă, o dată spun! Frica păzește bostana! Și chiar cred că o popularizare intensă a cazurilor poate realiza ceea ce zece videoconferințe cu teritoriul nu poate face!

Sau poate că, dintr-o dată, nu mai avem nicio problemă de ordin epidemiologic în penitenciare și nu mai înregistrăm cazuri de infectare!

Sincer, nu cred într-un astfel de scenariu! În condițiile în care la nivel de țară batem aproape zilnic record după record la rata infectărilor, a cazurilor din ATI, când vedem că județ după județ intră în scenariul roșu, brusc întregul sistem penitenciar e ocolit de problema întregii planete!

Greu de deslușit o astfel de situație! După focarele de Covid de la Timișoara și Craiova, ANP-ul nu mai comunică nimic! Să sperăm că totul e foarte bine și că această lipsă de comunicare se datorează faptului că nu mai înregistrăm cazuri de pozitivare în rândul personalului prin unități(sic!).

S-auzim de bine!

Un gând despre „Comunicarea publică și Covid-ul

  1. A mai găsit El Comandante o găselniță. Peste noapte a solicitat DIP ului să centralizeze din toate unitățile notele raport întocmite de ofițerii care au făcut controale în unitățile proprii. Nu-l interesează ca niște agenți radicalizati FS(edit admin)nu vor sa execute nici măcar atribuțiile specifice, nu-l interesează condițiile de muncă, îl interesează doar dacă s-au făcut constatări pe linia purtării măștilor de protecție. Da bre nea Caragiule, s-au făcut controale, au fost chiar și măsuri. Dar ce ne facem cu personalul ăla radicalizat pe care berbecul din fruntea FS(edit admin)l-a învățat sa facă circ la comisiile de disciplină? . Ce ne facem bre, nea domn DG cu dispozițiile matale în care ne mustrai pe toți directorii de unități ca avizam prea ușor propunerile de sancționare emise de comisiile de disciplină? Și apropo, domn director general constatările privind lipsa personalului operativ, lipsa dotărilor minime nu te interesează, bre?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: