Ofițer SIPA condamnat pentru corupție

Cătuşe · mazgalitura · ilustrare · afaceri · metal - ilustratie vectoriala  © Oleksandr Kovalenko (perysty) (#7933860) | Stockfresh

Pregătit și selectat pentru a face parte dintr-o structură informativa specializată în lupta anticorupție, fostul ofițer SIPA, I.S., la data faptei ofițer în Sectorul Operativ la Penitenciarul Tulcea și lider sindical al uneia dintre organizațiile sindicale locale, a căzut el însuși în plasa procurorilor DNA -Serviciul Teritorial Constanța!

Flagrantul a fost organizat în dimineața zilei de 03 aprilie 2019 și, iată că, după mai bine de un an și jumătate, ieri, 22 octombrie 2020, a venit și condamnarea în primă instanță la o pedeapsă de 6 ani pentru fapte de corupție prevăzute de Legea nr. 78/2000 (http://portal.just.ro/88/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=8800000000049034&id_inst=88)

De menționat ar fi și faptul că, pe parcursul anilor 2018-2019, ANP-ul a contribuit la prinderea lupului îmbrăcat în blană de oiță!

Cu ce se îndeletnicea fostul siparez?

Cu „mărunțișuri din astea” pentru care trebuia să mobilizăm zeci și, uneori, chiar sute de oameni la percheziții în locurile de deținere pentru a căuta și ridica zecile de obiecte interzise(telefoane mobile, cartele SIM ori droguri) introduse, contra unor sume de bani/favoruri de lupul nostru și de alții ca el!

Precizăm că, deocamdată, e vorba de o condamnare în primă instanță și vom respecta principiul prezumției de nevinovăție până la data unei hotărâri judecătorești definitive! Motiv pentru care nu vom intra în mai multe amănunte! Doar vom puncta faptul că voci din penitenciar spun că siparezul în cauză ar fi făcut parte din cercul de apropiați ai conducerii penitenciarului și a fost împuternicit/delegat prin decizie de zi, în mod constant, pe diferite funcții de conducere din cadrul Sectorului Operativ de-a lungul timpului!

Aceste circumstanțe luate la pachet cu calitatea de lider sindical, se pare că ar fi favorizat, bineînțeles, săvârșirea faptelor! Oare, cine își permitea să-l controleze cu ocazia intrării/ieșirii din unitate?!

Poate că nu întâmplător, Penitenciarul Tulcea era fruntaș la obiecte interzise găsite în posesia deținuților și, implicit, la activități de înșelăciune prin telefon de tip ,,Flanco”, ,,Procurorul” etc.

Vom reveni cu amănunte după rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești în cauza prezentată mai sus!

S-auzim de bine!

PS: 4.902 de noi infectări raportate la orele 13 ale zilei de 22.10.2020!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: