Sporul de Covid și pentru polițiști de penitenciare?

COVID-19 | CNEPSS

Trei parlamentari au depus în data de 26 octombrie 2020 la Senat un proiect de lege prin care se urmărește modificarea și completarea art. 7 din OUG nr. 43/2020, astfel încât, să se extindă categoriile de bugetari care să primească stimulentul de risc(așa-zisul spor de Covid) în cuantum de 2.000 lei/lună!

Inițiativa legislativă este înregistrată la Senat sub nr. B 610/2020 de către 3 parlamentari pesediști! https://www.senat.ro/legis/lista.aspx#ListaDocumente

Citind proiectul ce să vezi?

Mă așteptam să fie inventariate categoriile de bugetari care, într-adevăr, sunt în prima linie a frontului în acest război pe viață și pe moarte cu Covid-ul!

Surpriză totală, însă, proiectul îi vizează doar pe cei din Poliția locală!!! Pentru cei foarte curioși: https://www.senat.ro/legis/PDF/2020/20b610FG.PDF !

Nici urmă de polițiștii de penitenciare, nici măcar cei din Poliția Națională nu sunt luați în calcul! Deși riscurile la care sunt expuși aceștia sunt foarte mari, încă o dată, sunt excluși din start!

Chiar nu contează cele peste 4.300 de cazuri de Covid din Poliția Națională ?

Sau zecile de infectări din rândul polițiștilor de penitenciare?

Întortocheate rău sunt căile Domnului prin Parlamentul României!

Dar, poate că, totodată, apare oportunitatea de a introduce polițiști de penitenciare în categoria beneficiarilor acestui stimulent financiar!

Iată de ce spuneam acum câteva zile că nu ne ajută deloc când punem batista pe țambal și nu comunicăm public infectările care lovesc sistemul penitenciar!

Avem polițiști infectați(58 noi infectări doar în perioada 10-20.10.2020), după cum avem și deținuți infectați(peste 100 doar în ultima perioadă de timp) și cu care lucrătorii noștri interacționează zilnic!

Însuși ANP-ul este puternic impactat de infectările cu SarsCoV-2(inclusiv, la nivel de top management, din păcate)!

Deci, motive ar cam fi! Mai trebuie ca cineva să știe ce se întâmplă și să reacționeze pe măsură!

Sau lăsăm doar în grija sindicatelor demersurile de obținere a recunoașterii riscurilor la care se expun polițiștii de penitenciare?!

Desigur, o pot face și sindicatele, dar parcă e mai eficient un demers conjugat pe lângă decidenții zilei!

Riscurile de infectare vor fi tot mai mari cu fiecare zi care trece, ieri deja se înregistrau la nivel național peste 5.300 de noi cazuri de pozitivare și, ar cam fi momentul, să se acționeze și în plan legislativ pentru recunoașterea riscurilor la care sunt expuși lucrătorii din penitenciare!

S-auzim de bine!

Un gând despre „Sporul de Covid și pentru polițiști de penitenciare?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: