Promisiuni îngropate

UPDATE 1

Plata indemnizației de concediu cu sporurile de prezență incluse nu se va pune în aplicare prin generalizare la nivelul întregului sistem penitenciar!

De ce? Pentru simplul motiv că nu riscă nimeni să-și asume un asemenea demers, mai ales acum, când ministrul Predoiu ia în calcul sesizarea procurorului general în vederea promovării unui recurs în interesul legii(RIL).

În ciuda optimismului sindical și a promisiunilor făcute de către Întâiului-Stătător al ANP, soluția MJ este una corectă, chiar dacă va mai dura ceva timp până când ICCJ se va pronunța!

Așa cum spuneam cu ceva timp în urmă, prins între ciocanul promisiunilor sindicale și nicovala riscurilor aferente unei decizii de generalizare a plății sporurilor de prezență, Întâiului-Stătător al sistemului penitenciar a procedat, totuși bine, neasumându-și o decizie care, ulterior, putea fi răsturnată de către ICCJ!

UPDATE 2

Așa-zisa implementare a Deciziei nr.51/2019 a ICCJ mai are de așteptat!

Întâiului-Stătător, nu a reușit să le schimbe opiniile celor din grupul de lucru, deși, spre lauda sindicală, se pare că a încercat în repetate rânduri!

Vorbeam mai sus despre „așa-zisa implementare a Deciziei nr.51/2019” pentru că, strict juridic această decizie nu este opozabilă în mod direct nici M.A.I-ului, nici ANP-ului și, în general, niciunei instituții publice cu excepția instanțelor judecătorești!

Toate instanțele judecătorești sunt obligate să țină cont de concluziile Deciziei nr.51/2019 după momentul publicării acesteia.

ANP-ul, însă, când apare o astfel de decizie, măcar din prudență trebuie să înceapă să-și calibreze zonele vulnerabile pe care le-ar putea impacta decizia ICCJ pentru a nu rămâne descoperit în fața unor, probabile, demersuri juridice viitoare! Oricum, lucrurile nu sunt deloc simple pe această speță!

Așadar, cel mai probabil anul 2020 nu va fi cel în care cele două promisiuni să fie cumva onorate!

De altfel, din această poveste cu cele două promisiuni, ar fi de tras niscaiva învățăminte de către toți șefii, mai mari ori mai mici!

Un vechi proverb german spune: „Datoriile generează promisiuni, iar promisiunile generează datorii!”

S-auzim de bine!

PS: ieri alte 6.481 de noi infectări cu Covid!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: