S-a prăpădit un OM

În cariera profesională o fiecărui penitenciarist au existat întotdeauna câteva persoane speciale! Sunt acei oameni care la debutul în profesie ne-au călăuzit primii pași ori ne-au stat alături la primele încercări ale muncii dintr-un penitenciar! O muncă grea și plină de pericole, îndeosebi, pentru gușterii abia debarcați din băncile instituțiilor de învățământ!

Lucru esențial în orice debut, e acela că de experiența și integritatea profesională a acestor călăuze, depinde într-o însemnată măsură, viitoarea carieră a ofițerului/agentului aflat la început de drum!

Atât mie, cât și altor câțiva ofițeri din Penitenciarul Slobozia, ne-a fost dat să avem parte de câțiva asemenea oameni! Buni profesioniști, gata oricând să-ți ofere sprijin și o vorbă bună, să-ți scuze în fața șefilor stângăciile inerente începutului și, mai ales, să îți arate acele lucruri mărunte pe care nici o Academie de Poliție nu te învață!

Unul din acesți oameni a fost nea Mișu Soare! Un subofițer sfătos, dedicat muncii, necruțător cu șefii abuzivi și pe care te puteai baza la greu!

Câteva generații de ofițeri, cu cașul la gură, i-au trecut prin mână și, n-a fost unul care, învățând ABC-ul muncii de la un subofițer, să se simtă stânjenit de acest fapt! Totul decurgea atât de natural, cu nea Mișu! La o cafea pregătită la ibric, îți dezvăluia lucruri ascunse ochiului, pregătindu-te de ce urma să vină!

Am lucrat cu dânsul la „Schimburi” și am rămas iată, după atâția ani, cu același mare respect pentru acest OM!

Astăzi, s-a prăpădit! La vreo 3 ani după pensionare, a fost diagnosticat cu o boală necruțătoare cu care a dus o bătălie teribilă! Astăzi, 04.11.2020, boala perfidă a reușit ceea ce niciun șef dintre cei pe care i-a avut nu a putut face! L-a îngenuncheat, luând încă un om bun dintre noi!

Dumnezeu să te odihnească, nea Mișu!

Un gând despre „S-a prăpădit un OM

  1. Condoleanțe familiei! Intradevar nea Mișu era acel om pe care te puteai baza oricând, dedicat muncii, mereu gata sa te ajute și, mai ales, să te învețe! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: