E vineri 13 și a început deja nebunia cumpărăturilor!
Ne trebuie sau nu, cumpărăm!
Ar fi și păcat să vii la serviciu și, în lipsa apariției unei noi telenovele turcești, să nu te poți mândri cu „cea mai cea” afacere pe care ai făcut-o cumpărând online! Nici nu e de mirare ca statisticile menționează că peste 47% din produsele promovate în Black Friday sunt vândute fără niciun fel de reducere! Importantă pentru român e senzația! Senzația că a făcut o excelentă achiziție, că a cumpărat bine!
Tot statistica arată că doar 18% dintre cumpărătorii din perioada de Black Friday au urmărit prețul produselor achiziționate de-a lungul a mai mult de 2 luni avându-le trecute în Wish list și care chiar pot efectua o reală comparație a prețurilor practicate de către vânzătorii din ceea ce se cheamă eCommerce!
Și pentru că tot suntem în plină febră a cumpărăturilor, hai să ne uităm puțin pe un studiu publicat în urmă cu doar câteva zile intitulat ,,GfK Purchasing Power Europe 2020″!
Este un studiu care analizează puterea de cumpărare a cetățenilor din Europa! Sunt analizate 42 de state europene, printre care și România!
Astfel, europenii, se arată în studiu, au o putere de cumpărare medie pe cap de locuitor de 13.894 EUR în 2020. Cu toate acestea, venitul net disponibil din cele 42 de țări studiate variază semnificativ.
Liechtenstein, Elveția și Luxemburg au cel mai mare venit net disponibil, în timp ce Kosovo, Moldova și Ucraina au cel mai mic venit.
Puterea de cumpărare medie pe cap de locuitor a Ungariei(locul 30) este de 6.871 EUR, ceea ce reprezintă mai puțin de jumătate din media europeană.
România este pe locul 31 în clasamentul european, chiar sub Ungaria. Cu o putere de cumpărare medie pe cap de locuitor de 5.611 EUR, România este cu aproximativ 60% sub media europeană.
România prezintă un decalaj foarte mare între diferitele arii geografice! Bucureștenii au un venit mediu de 10.173 EUR pe cap de locuitor disponibili pentru cheltuieli și economii, ceea ce este cu peste 81% peste media națională. Spre exemplu, bucureștenii au de peste trei ori puterea de cumpărare a locuitorilor din județul cel mai sărac, Vaslui. Aici, venitul net disponibil este de doar 3.374 EUR, ceea ce reprezintă aproximativ 60% din media națională și puțin peste 24,3% din media europeană.
Cam aici suntem în 2020! Fără, însă, o politica economică sustenabilă pe termen mediu și lung, fără o dezvoltare economică susținută și pe fondul pandemiei de Covid-19, ne va fi foarte greu în 2021!
S-auzim de bine și de prețuri mici în Black Friday!
Citind prin presă, observ că Black Friday a venit cu un cadou neașteptat pt berbecul din fruntea FS(edit admin)P. ului. Încă o dată, pentru a N – a oară, DG ul a jucat pe postul de coadă de topor și, astfel, conducerea penitenciarului Vaslui a fost destituită. Nu cunosc dedesubturile, însă refuz să cred că DG nu pricepe mesajul subliminal transmis de berbec în ultimul său articol de pe blog. Alooo, nea Fir(edit admin)i, tocmai ți-ai pătat atâția ani de carieră. Așteptăm ziua în care te vedem plimbându-te pe holurile ANP ului agățat de buzunarul întors pe dos ai pantalonilor berbecului, sau te pensionezi? E umilitor rău, bre – nea Fir(edit admin)i, da-o dreq de treaba!
ApreciazăApreciază