Politică de-a râsu-plânsu

Alegerile din 6 decembrie așteptate de către guvernanți ca pe pâinea calda nu au avut darul de a limpezii apele! Spuneam în articolul precedent ca următoarele săptămâni vor fi acaparate cu totul de negocierile purtate pentru crearea noii majorități și a unui nou guvern!

Orice altceva, de la dramele din spitale și până la mormanele de gunoi neridicat de pe străzile Capitalei, este trecut în plan secundar!

Partidele și Președintele sunt în căutarea soluției pentru funcția de prim-ministru! După ce s-a încercat o militarizare mascată a guvernului, prin numirea ca interimar a ministrului Ciucă, la ceas de seară peneliștii, reuniți într-o ședință menită a stabili numele celui pe care îl vor propune Președintelui pentru postul de prim-ministru, decid abracadabrant: Câțu!!! Coșmarul bugetarilor și spaima pesedeilor!

Oare varianta Ciucă – premier ar fi fost mai buna? Și dacă, da, pentru cine?

Vor sări unii repede să spună că este un fost militar care va lua partea militarilor și a tuturor celor din sistemul de apărare, siguranță și ordine publică! Poate că pentru militari din MApN ar fi fost bine!

Mă îndoiesc, însă, să cred că și pentru polițiștii din MAI și, cu atât mai puțin, pentru polițiștii de penitenciare! În general, MApN-iștii nu prea se dau în vânt după polițiști! Și-apoi, mi-aduc aminte că în vremea în care era șeful Statului Major General, ne blocase participarea cu personal din sistemul penitenciar la Parada de 1 Decembrie! Să nu uităm că, vreo câțiva ani la rând(2015-2017) ne-a fost refuzată participarea la defilarea de la Arcul de Triumf! După multe și dificile intervenții, la Parada de 1 decembrie 2018 am putut participa, într-un final, cu efective de ofițeri și agenți de penitenciare! Așa că, eu unul, nu am fost dintre cei care am sărit în sus de bucurie când a fost vehiculat ca posibilă propunere a PNl-ului de a primi mandatul Președintelui în vederea formării noului guvern!

Dar, să revenim la Câțu! Sincer, nepricepându-ne la finanțe, cum am putea să-l caracterizăm, profesional vorbind?! Și-apoi, nici nu ar fi corect să plecăm urechea la torentul de acuzații pesediste care au inundat internetul încă de anul trecut de la nominalizarea sa ca ministru de Finanțe! Putem însă să ne folosim propriile simțuri și să observăm ce s-a întâmplat în ecomomie în ultimul an!

Probleme multe, soluții puține! Promisiuni și planuri cu duiumul! Împrumuturi fără număr!Și, totuși, a plătit salariile și pensiile, a finanțat cheltuielile generate de Pandemie și a ținut, împreună cu BNR, inflația și cursul valutar într-o zonă de acceptabilitate prin raportare la contextul pandemic! Ca logică, nu este deloc greșit ca într-o asemenea situație de criză să pui frâiele țării în mâinile unui economist! Mai avem exemple despre situații similare în postdecembrism! Dar, oare, el, Câțu, nu a fost o parte a problemei de până acum? Oare, nu și-a atins deja limitele competenței? Nu poartă stigmatul abandonului responsabilității cu 5 minute înainte de a-i fi votat guvernul în martie a.c.?

Guvernul are nevoie de un LIDER, recunoscut, acceptat și de urmat!

Nu-l văd pe Câțu îmbrăcând această haină! Și dacă vor încerca unii să-l îmbrace cu forța, nu va putea scăpa de senzația că acel costum, fie el de firmă, îi va fi, mai mereu, prea larg, prea lung, prea…

Mai degrabă cred că, PNL-ul recurge la o soluție patentată deja de către PSD în vremea lui Dragnea!

Da, în fapt, liderii PNL, în frunte cu Orban, vor ca nominalizându-l pe Câțu, să păstreze sub control lor funcția de prim-ministru!

Din păcate pentru Câțu, marea lui problemă s-ar putea să fie faptul că Orban et comp îl văd doar ca pe un alt Grindeanu/Tudose/Dăncilă! Ușor de manevrat și de strunit de șacalii peneliști!

Să vedem dacă, până la urmă, această propunere, se va concretiza și Câțu va fi învestit cu încrederea Parlamentului!

Până atunci, nu ne rămâne decât să constatăm, a câta oară, că politichia și politicienii au aceleași apucături și interese indiferent că-s roșii, galbeni sau dintre cei care până mai ieri se prindeau în spirale energetice sub pulpana puternic micționată a gurului Grig!

S-auzim de bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: