Înlocuiri „la comandă”

În această săptămână se așteaptă de la ministrul Predoiu emiterea ordinelor de împuternicire pentru câteva funcții de directori de unitate!

Nu le-aș cataloga deloc ca fiind noutăți sau surprize totale dacă ținem cont de ceea ce s-a întâmplat pe parcursul acestui an! Să fie mai degrabă o confirmare a modalității în care Întâiului-Stătător al sistemului răspunde unor solicitări venite-n plic?

Informații venite din afara sistemului penitenciar vorbesc de împuterniciri pe care ministrul Predoiu le va emite în această săptămână pentru următoarele unități:

la Penitenciarul Giurgiu va fi împuternicit ca director de penitenciar directorul adjunct pentru Siguranța deținerii din vremea ultimei evadări (fost la Inspecție într-un timp)- acesta fiind delegat, de altfel, la acest moment la comanda unității;

la Penitenciarul Poarta Albă vine ca director un lider de sindicat (tot de la Inspecție);

la Spitalul Rahova  se va produce împuternicirea unui nou director (n.a. încă nu avem confirmarea nominală, însă, cel mai probabil, va fi vorba despre o „respectabilă doamnă”).

Am să mă abțin în a comenta despre persoanele împuternicite! Dacă  sunt mutări bune sau nu, vom vedea împreună!

Va fi, însă, interesant de urmărit cum se vor descurca pe funcții cei care până mai ieri doar ,,constatau” din poziția de inspectori sau cum vor încerca să (in)capaciteze personalul către anumite curente sindicale din noua postură!

Giurgiu și Poarta Albă sunt două dintre cele mai ,,năpăstuite” penitenciare din țară, cu multe probleme și o serie de animozități (unele artificiale) întreținute, inclusiv, din afara unității! Una din cauze poate fi, fără să greșim prea mult, lipsa stabilității la comanda unității!

Poate număra cineva câți directori au fost în ultimii 10 ani la comanda celor două unități mai sus menționate?

Cu siguranță, ne trebuie ceva timp să-i trecem pe toți în revistă! Nici aceștia, numiți acum, nu vin ca să rămână! Și-atunci ce fel de soluții sunt astea?! Ce încredere să insufle personalului?

Țara se covidează tot mai mult pe zi ce trece, noi împărțim funcții și favoruri! Pe ce criterii și merite rămâne să apreciați fiecare dintre dumneavoastră, cititorii! De altfel, același lucru îl vedem în întreaga societate! La Guvern și-n Parlament, prin agenții, administrații și companii de stat!

S-auzim de bine!

4 gânduri despre „Înlocuiri „la comandă”

 1. Este usor rautacioasa remarca ce îl vizează pe Popescu. Este unul dintre cei mai buni ofiteri de la DIP si in opinia mea unul dintre cei mai buni din sistem. Atat cat cunosc eu. Si cred ca cunosc. Cred ca își merita locul si nu cred ca este corect sa fie găsit tap ispășitor pentru o poveste care s-a întâmplat în timp ce doar fusese numit de o luna DASDRP la Giurgiu.
  Si dacă ne gândim la ce imputerniciri s-au făcut în ultimii 5-6 ani cred ca o vina este a mai multora.

  Apreciază

  1. Îl cunosc, este un băiat f ok! Doar am contextualizat! De altfel și eu, știi bine, l-am detașat de la Tg Jiu la Inspecție de vreo câteva ori! Nu îl scot țap ispășitor pentru că nu este cazul! Momentul ales, însă, pentru imputernicire a fost unul nefericit( în sensul că s-a produs pe fondul unei evadări)! Are potențial pentru a deveni un f bun director!

   Apreciază

 2. Cei doi se înțeleg din priviri. Cum se încruntă puțin președintele unui sindicat, T. U. executa.😁 Simbioza lor este atât de profundă încât de data aceasta nu a mai fost nevoie de numiri în plic. SIC! 😳

  Apreciază

  1. Cred ca este usor rautacioasa afirmația. Popescu este unul dintre cei mai capabili ofiteri detașați la DIP. Iar sa fi considerat tap ispasitor doar pentru ca aveai o luna de când erai detașat la Giurgiu cred ca este mult prea mult. Exemple de imputerniciri aiurea pot fi date multe si cu precădere în ultimii ani. De asta nu cred ca este in regula sa generalizam.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: