CCR-pensii

UPDATE 15,30 – Comunicat oficial CCR : ,, (…) Curtea Constituțională, în cadrul controlului anterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate (după conexarea celor două sesizări cu acelaşi obiect, formulate de Avocatul Poporului şi respectiv, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie) şi a constatat că este neconstituţională, în ansamblul său, Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.”

Astăzi, 15 decembrie 2020, Curtea Constituțională a declarat ca fiind neconstituțional proiectul de lege adoptat în luna iunie a.c. care viza impozitarea cu 85% a pensiilor așa-zise speciale!

Informația încă nu a fost confirmată până la această oră printr-un comunicat oficial al CCR!

De altfel, era de așteptat un asemenea deznodământ pentru că partidele politice în goana după voturi au călcat în picioare cele mai elementare norme de drept constituțional!

Sunt convins că, în perioada,  imediat următoare constituirii noului Parlament,  populiști vor relua tema! Așa că,  nu se va termina acum această nebunie!

Importante, însă, vor fi considerentele pe care CCR le-a avut în vedere când a luat această hotărâre pentru că acestea trebuie respectate de către politicieni în viitoarele lor inițiative legislative pe această temă!

Voi reveni cu detalii după publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial ocazie cu care vom înțelege și fundamentul deciziei pronunțate!

S-auzim de bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: