Cifra zilei: 10.190

Având în vedere că în spațiul public au fost vehiculate numeroase date eronate, unele dintre acestea utilizate ulterior cu rea credință de către politicieni populiști și disperați să păcălească electoratul, cred că nu ar strica să clarificăm câteva lucruri.

Oare câți pensionari provenind din ANP beneficiază de pensii de serviciu și în ce cuantum?

Astfel, conform unor date comunicate de către Casa Sectorială de Pensii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, numărul beneficiarilor de venituri din pensii militare proveniți din rândul funcționarilor cu statut special din Administrația Națională a Penitenciarelor este de 10.190 de persoane!

De menționat ar fi și faptul că, aproximativ 10% dintre aceștia au căpătat statutul de pensionari pe parcursul anului 2020!

Aceste persoane se aflau în plată în octombrie 2020, iar cuantumul total al veniturilor obținute de acești pensionari( aferente lunii octombrie 2020) era de 46.471.798 lei.

Concluzionând, pensia medie încasată de către cei 10.190 de pensionari proveniți din ANP era de 4.560 lei! Dacă e mult sau puțin, după o carieră plină de privațiuni și restricții de tot felul, rămâne la aprecierea fiecăruia dintre noi!

Nu este nici cea mai mică pensie medie dintre pensiile de serviciu obținute de către foștii militari sau polițiști, dar nici cea mai mare!

Vom vedea în zilele următoare cam unde ne poziționăm în această categorie!

S-auzim de bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: