Prin grădina altora

Din datele comunicate de către Casa Națională de Pensii și de către Casele Sectoriale de pensii care funcționeză pe lângă MApN, MAI și SRI ne putem face o imagine destul de cuprinzătoare cu privire la pensiile de serviciu pe care le încasează lunar foștii magistrați, consilieri de conturi, militari, polițiști etc.

Voi arătam mai jos numărul de beneficiari, pe categorii socio-profesionale, ai pensiiilor de serviciu și cuantumul pensiei medii încasate!

În vârful piramidei se regăsesc pensionarii magistrații! Sunt aproximativ 4.100 de beneficiari, pensia medie încasată lunar de către aceștia ridicându-se la cca 19.200 lei!

Urmează personalul aeronautic în număr de 1.423 și cu o medie a pensiei de cca 11.300 lei!

Vin puternic din urmă pensionarii de la Curtea de Conturi în număr de 603 și cu o medie a pensiei de cca 8.200 lei!

Pensionarii provenind din rândul personalului auxiliar al instanțelor judecătorești, în număr de 1.784, beneficiază de o pensie medie de 4.700 lei!

Corpul diplomatic furnizează la rândul său 833 de beneficiari de pensii așa-zise speciale cu un cuantum mediu lunar de cca 5.800 lei!

Nu sunt deloc atât de mulți beneficiari pe cât se zbăteau politicienii să arate că, prin supraimpozitarea pensiilor, vor face acele economii uriașe menite să salveze bugetul peticit statului.

După decizia CCR din 15 decembrie, pentru magistrați și consilieri de conturi va fi practic imposibil să li se aducă vreo atingere în zona cuantumului pensiilor încasate!

Motivarea CCR le va tăia elanul politicienilor de a mai bate câmpii prin Parlament cu inițiative ,,jucăușe” care să-i vizeze pe magistrații și consilierii de conturi! Protecția pentru aceștia fiind una maximă din perspectivă constituțională!

S-auzim de bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: