Cartoful fierbinte din MJ

S-au finalizat procedurile de predare/primire a mandatului de ministru al Justiției și, deja, avem o primă surpriză!

Administrația Națională a Penitenciarelor a intrat în coordonarea unui secretar de stat! Una dintre primele măsuri adoptate de către ministrul Stelian Ion a fost aceea de delegare a atribuțiilor în cadrul ministerului.

Astfel, proaspăt unsul ministru al Justiției pune rapid cartofii fierbinți în poala unui secretar de stat! Instituții sau direcții subordonate extrem de importante și cu impact major în activitatea ministerului au fost trecute în coordonarea doamnei Olivia Diana MORAR – unul dintre secretarii de stat încă în funcție!

Actualul ministru a păstrat în coordonare:

  • Direcţia corpul de control al ministrului
  • Serviciul informații clasificate
  • Direcția afaceri europene și drepturile omului.

Nu cred, însă, că această delegare de competențe va dura mult! După câte știm doamna în cauză(secretar de stat) riscă să intre în stare de incompatibilitate având în vedere că a fost aleasă în noul Parlament pe listele PNL în Circumscripția Bistrița Năsăud! Așa că, în foarte scurt timp trebuie să opteze pentru calitatea de parlamentar sau cea de secretar de stat! Bineînțeles că opțiunea sa este ușor de previzionat!

Totuși, îi recomandăm noului ministru Stelian Ion să mențină în propria coordonare și atenție ANP-ul și, astfel, să dea valoare art. 4 din H.G. nr.756/2016 care prevede că ”activitatea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a unităţilor din subordine este coordonată de către ministrul justiţiei ”.

De altfel, niciunul dintre ultimii miniștri ai Justiției nu au abandonat o instituție de un asemenea calibru cum este ANP-ul în mâna secretarilor de stat!

Cel mai probabil, această delegare nu va reprezenta decât un foarte scurt ”intermezzo” după care lucrurile vor intra pe făgașul normal!

S-auzim de bine, mai ales că, de ieri a început și marea vaccinare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: