Mai nimic de comentat!

Ieri, în ședința de guvern, premierul Cîțu a oficializat toate acele măsuri fiscal-bugetare pe care cu toții le-am anticipat de ceva vreme!

Ce proteste, ce mișcări de stradă?! Sacu-i gol și Guvernul cu cuțitul la os! Populismul deșănțat din Parlament al tuturor partidelor politice, indiferent de culoare, doar a creat așteptări! Multe dintre ele, ilogice chiar și în situația în care nu ne-ar fi lovit Covid-ul!

Ar fi putut sindicatele să împiedice Guvernul? În niciun caz! Economia mondială e în piuneze! Sindicatele au încercat și ele să mimeze câteva reacții atât cât să nu fie acuzate de către cotizanți că nu încearcă! Sincer, nici nu prea aveau ce face în acest scurt răstimp avut la dispoziție, iar cu aceste restricții pandemice nu prea erau condiții de organizare a unor mișcări de protest de natură a pune presiune pe guvernanți!

Nu cred nici în ”amenințările” unor lideri sindicali iviți la microfonul televiziunilor de casă! În primele 2-3 luni ale anului viitor va fi liniște! Un ”armistițiu tacit” între guvernanți și ceilalți actori sociali se va instala în aceste prime luni, chiar dacă, pe alocuri vor mai fi sporadice tentative belicoase! Cei responsabili își dau seama de grozăvia situației și vor accepta, până la un punct, măsurile de austeritate fiscal-bugetară!

Deși, greu de acceptat, aceste măsuri vin până la urmă ”ca o ușurare” pentru bugetari! Spun asta pentru că măsurile adoptate ieri reprezintă, totuși, scenariul optimist pentru bugetari în actualul context economico-sanitar! La polul opus, se putea vedea spectrul sumbru al tăierilor de tot felul! Așa că, majoritatea bugetarilor va spune ”bine că nu ne-a luat” chiar dacă nu vor fi mulți cei care vor exprima cu voce tare acest fapt!

Bine, nu vom scăpa niciodată de acele cohorte de funcționari care tot cer ”vrute și nevrute” fără să privească în jur la dezastrul economic și la toate aceste împrumuturi ”fără număr” pe care, într-un final, toți românii le vor plăti într-un fel sau altul!

Anticipez chiar că, pe măsură ce vom înainta în 2021, Guvernul, odată ajuns la fundul sacului și cu împrumuturi tot mai scump contractate, va recurge și alte măsuri fiscal-bugetare menite să peticească bugetul și să-l mențină în ținta de deficit! Spre sfârșitul verii, însă, Guvernul Cîțu va fi istorie, deja! De altfel, în Coaliție încă de pe acum se ascut cu sârg cuțitele și Cîțu va fi sacrificat! Așa că nu ar fi deloc înțelept să ne încredem în promisiunile pe care actualii guvernanți le-au lansat în piață și care spun că în septembrie va începe din nou să curgă mierea la robinetul bugetarilor!

Până la anul, s-auzim de bine!

La mulți ani cu sănătate și dorințe împlinite vă urez pentru un an 2021 care stă să-nceapă! 🥂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: