Coana Prună și reacțiunea

Tocmai la momentul în care ne pregăteam să facem pasul în noul an, se trezi și coana Prună cu ”opiniuni” despre pensii și moralitate!

Se apucă cumătra cu aere de fost ministru tehnocrat fără cine știe ce reușite la Justiție să grăiască la adresa unor categorii socio-profesionale pe care ar trebui, măcar puțin, să le respecte pentru rolul lor în societatea românească!

Și cum pe Facebook se aștern foarte ușor și prostii de tot felul, iată ce glăsuia cea cunoscută prin unele publicații ale vremii drept ,,doamna cu halatul” : ”Despre pensiile speciale şi vârstă de pensionare, aş avea de spus întâi că este o ipocrizie politică şi socială maximă să vorbim numai de magistratură. Reamintesc că în vreme ce din magistratură se poate ieşi la 48 de ani în cazul cel mai fericit, la Interne se poate ieşi la 39 de ani. Chestiunea vârstei de pensionare trebuie rezolvată în bloc, pentru toate profesiile unde există derogări, nu pe bucăţele”!

Un minimum de decență ar fi trebuit să o facă pe doamna în cauză să-și arunce un ochi pe Legea nr.223/2015 și, lesne, ar fi văzut că regula este aceea că militarul sau polițistul nu se poate pensiona (că așa vrea el) la 39 de ani! Excepția de la regulă pentru acele situații particulare generate de pierderea/scăderea capacității de muncă (cazul celor declarați de către Comisia de expertizare medico-militară ca fiind inapți/apt limitat pentru îndeplinirea serviciului) ori a celor pensionați ca urmare ”a reorganizării unor unități” sau ”pentru alte motive ori nevoi ale instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale”(deci, din motive neimputabile persoanei pensionate), nu trebuie translatată în spațiul public, nonșalant și fără explicații detaliate, pentru că, evident, vei direcționa cu bună știință oprobiul public asupra unei întregii categorii socio-profesionale reprezentată de către militari și polițiști!

Îi reamintim cucoanei că, vârsta standard de pensionare pentru militari și polițiști este de 60 de ani! Și că, indiferent de deducerile aduse de grupa de muncă/condițiile de muncă, nu te poți pensiona, spune legea, mai devreme de 45 de ani!

Poate ar fi bine să înceteze cu această manieră de a prezenta publicului larg excepțiile ca pe niște situații curente! Dar, pe dânsa o cunoaștem foarte bine și, nici măcar, nu o mai putem suspecta de prea multă pricepere!

De altfel, imensa majoritate a celor care se pensionează, militari ori polițiști, sunt trecuți de 50 de ani și cu peste 25 de ani în slujba țării!

Dar, nu-i așa, dă mai bine în presă să ieși cu gogomănii asemănătoare celor pe care le făceau și alți ,,guriști de profesie” de prin Parlament în diversele momente electorale!

S-auzim de bine!

Un gând despre „Coana Prună și reacțiunea

  1. Doamna cu halatul să-și asume revolta ce a cuprins sistemul penitenciar în anul 2016 și apoi sa deschidă gura. Vai de capul ei…..

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: