Secretarii de Stat încep să se arate!

Ministrul Justiției, Stelian Ion începe să mute! Prima nominalizare înaintată Premierului Cîțu pentru una dintre funcțiile vacante de secretar de stat se pare că va fi în persoana lui Alexandru DIMITRIU de profesie avocat!

Ministrul Stelian Ion își asumă la pachet și anumite reacții care vor apărea în presă din cauza unor momente de ”strălucire artistică” din trecutului acestui avocat în vârstă de 39 de ani!

După modelul patentat la Ministerul Sănătății unde unul dintre secretarii de stat, conform presei, a avut o prodigioasă activitate în modeling, iată că la Justiție vin starurile din reality-show-urile organizate de către televiziunile românești!

Se pare că, viitorul demnitar de la Justiție a fost partenerul mai celebrei Cosmina Păsărin în reality-show-ul TV ”Vara ispitelor”! https://www.g4media.ro/un-avocat-de-39-de-ani-partener-in-cabinetul-lui-gheorghe-piperea-si-fost-membru-pnl-timp-de-10-ani-propus-secretar-de-stat-la-ministerul-justitiei-din-partea-plus-el-s-a-remarcat-la-show-ul-tv-var.html

Să sperăm că nu experiența dobândită pe platourile de filmare l-a recomandat pentru această funcție, într-adevăr, plină și ea de multe ispite!

Cu toate acestea, eu unul aș fi mai degrabă atent la pregătirea profesională a domnului în cauză! Și constat că Alexandru Dimitriu este doctor în drept al Universității București – calificativul excelent (summa cum laude) cu tema Tema: Recuperarea creanţelor prin procedura insolvenţei. El este și cadru didactic la Facultatea de Drept.

De asemenea, este partener în cadrul SCA „Piperea & Asociații” și avocat în Baroul București din anul 2007.

Are și o serie de lucrări de specialitate publicate:

•    autor al lucrării „Codul comercial adnotat”, Editura C.H. Beck, Bucureşti, 2009

•    coautor al lucrării „Noul Cod civil. Note. Corelaţii. Explicaţii”, Editura C.H. Beck, Bucureşti, 2011

•    coautor al lucrării „Noul Cod de procedură civilă. Note. Corelaţii. Explicaţii”, Editura C.H. Beck, Bucureşti, 2012

•    autor al lucrării „Cererea de deschidere a procedurii insolventei in Noul Cod al insolventei”, Editura CH Beck Bucureşti, 2014;

•    autor al lucrării „Recuperarea creanţelor prin procedura insolvenţei”, Editura CH Beck, Bucureşti, 2015

•    coautor al lucrării „Cartea de excepții în procedura civilă”, Editura CH Beck, Bucureşti, 2016

•    coautor al lucrării „Codul insolvenţei. Note. Corelaţii. Explicaţii” Editura CH Beck, Bucureşti 2017.

Astfel, cred că acest background profesional este unul dădător de speranțe și, cel puțin, la o primă vedere este unul care îl poate califica pentru acest post de demnitate publică!

Ba, chiar tind să cred că va primi în portofoliu printre altele și mai celebra (din cauza lipsei de prea multe rezultate) A.N.A.B.I. (n.a. Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate)! Poate în acest fel vom începe să observăm o reală operaționalizare a acestei agenții!

S-auzim de bine!

Un gând despre „Secretarii de Stat încep să se arate!

  1. Oare domnul ministru al Justiției cunoaște trecutul harnicului din fruntea ANP? Nu cumva ar fi cazul sa afle? Sigur s-ar cruci 😊

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: