Consilierii ministrului

Pe surse aflăm că, ministrul Justiției Stelian Ion, urmează a-și completa echipa de consilieri cu unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați analiști economici!

Este vorba despre Valentin Ionescu actualmente director în cadrul Comisiei Naționale de Statistică și Prognoză!

Dacă lucrurile se confirmă, va fi una dintre cele mai bune mutări pe care noul ministru le-ar putea face! Valentin Ionescu acoperă extrem de bine prin expertiza sa o paletă largă dintre problematicile financiare de interes și pentru Ministerul Justiției!

Deși, la o primă vedere, mulți s-ar putea întreba ce caută reputatul analist financiar întru-un minister eminamente juridic, ar fi bine să ne amintim că Ministerul Justiției se confruntă cu numeroase provocări de ordin economico-financiar (ex. dezmățul din zona salarizării, multiple nereușite pe zona proiectelor antamate din împrumuturi externe etc), astfel încât, este binevenită prezența lui Valentin Ionescu în echipa de consilieri ai ministrului Stelian Ion!

Foarte important, de asemenea, este și faptul că Valentin Ionescu cunoaște destul de bine și zona sistemului penitenciar! Poate, în sfârșit, se vor dezmorți lucrurile și în zona investițiilor reale din infrastructura penitenciară pentru că, cu toate că sunt bani, nu prea vedem nimic concretizat în ultimul timp!

De altfel, ministrul Stelian Ion are ca prioritate în agenda sa o accelerare a lucrărilor care trenează în sistemul penitenciar! Mă refer aici, în special, la cele două mari obiective de investiții de la Berceni și Unguriu care la acest moment bat pasul pe loc! Foarte probabil, în săptămânile următoare, ministrul Stelian Ion va promova spre aprobare în guvern noii indicatori tehnico-economici pentru viitoarele penitenciare de la Berceni și Unguriu!

Tot nu voi înțelege, însă, de ce Cătălin Predoiu (recunoscută-i fie încetineala) le-a ținut în nelucrare (spre bucuria, măiestru deghizată, a unor Stătători mai mari și mai mici de prin ANP) foarte mult timp creând, astfel, un risc real de pierdere a finanțării externe!

S-auzim de bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: