The race has begun

Ministrul s-a ținut de cuvânt și, așa cum a promis, a scos la concurs funcția de director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor!

Termenul limită pentru depunerea proiectului managerial este 15 februarie 2021!

Va fi interesant de urmărit această cursă care, odată declanșată, va aduce în prim-planul atenției colective pe mulți dintre cei ce s-au tot ”antrenat” de-a lungul timpului pentru a accede în această poziție!

Să sperăm că toți acești doritori știu ce înseamnă Administrația Națională a Penitenciarelor, cunosc problemele reale ale sistemului și au pregătite soluții sustenabile!

Cu riscul de a fi catalogat drept răutăcios, încă susțin că foarte puțini sunt aceia care dispun de experiența profesională, cunoștințele necesare și de o ”alonja” potrivită acestui post!

Dincolo de diplome, titluri de doctori și alte asemenea documente care pot pigmenta CV-ul de candidat și ”fura” rapid un ochi neavizat, comisia de evaluare va trebui să se focuseze pe soluțiile propuse prin proiectul managerial translatate în actualul context economico-social și european pe care îl traversăm!

Sunt aceste soluții specifice, dar mai ales viabile? Pot fi ele puse în acord cu (im)potența bugetară a sistemului penitenciar? Cum își vor proiecta, oare, candidații soluțiile în lipsa unor previziuni bugetare pentru următorii 4 ani? Ce se va întâmpla în momentul în care, pe parcursul mandatului de director general, soluțiile propuse devin un eșec evident sau vor fi abandonate?

Din cine va fi constituită comisia de concurs și cât de obiectiv va putea aceasta să evalueze candidații și ale lor proiectele manageriale? Cât de pricepuți sau de cunoscători în problematica specifică sistemului penitenciar sunt, de fapt, evaluatorii candidaților?

Sunt doar câteva întrebări mici, dar care vor constitui provocări mari pentru ministrul Stelian Ion! De fapt, cea mai mare problemă a ministrului va fi alegerea comisiei de concurs! Va fi extrem de dificil în a reuși să găsească și să nominalizeze evaluatori obiectivi și cu abilitatea de ”a citi” dincolo de înșiruirile de promisiuni și cifre frumos colorate ale unui proiect managerial!

De altfel, pretendenții la fotoliul din Maria Ghiculeasa, nr. 47, se cam cunosc! Oricare dintre dumneavoastră, cititorii, puteți nominaliza fără să greșiți 2-3 dintre aceștia!

Unii se ”încălzesc” de ceva vreme și, iată că, vor obține ”privilegiul” de a arăta cu adevărat ce pot, deși, fotbalistic vorbind, le cam lipsesc ”meciurile tari și știința jocului deschis” și-n aste vremuri useriste, cel mai probabil, nu vor reuși să se impună în ”vestiarul anpist”!

Alții vor să schimbe ”microfonul de comentator la tușa penitenciarului” cu tricoul de titular și să prindă măcar căteva ”minute în iarba verde a gazonului bucureștean”! Le va fi greu și acestora din urmă pentru că, ”fără meciuri în picioare” și în lipsa unui ”preparator fizic” bine poziționat în zona deciziei politice, nu pot emite pretenții reale în a se încununa drept câștigători!

Să nu-i uităm nici pe unii dintre ”impresarii” sindicalizați care vor încerca, ca de multe alte ori, să ”vândă” iluzii și să promoveze ”catâri” pe post de ”lipițani pur-sânge” cu unica grijă de a-și maximiza câștigul personal!

Dar, hai, să nu aruncăm buzduganul până nu se vor fi oficializat candidaturile! Vom putea, astfel, după 15 februarie, să oferim cititorilor portrete de candidati cât mai fidele realității!

S-auzim de bine!

2 gânduri despre „The race has begun

 1. Bună ziua
  Trecând peste tonul ironic al acestei postări și care vine de la un ex DG ANP împuternicit, apreciez că este lăudabilă mișcarea rapidă a ministrului și se impunea, cu atât mai mult cu cât din 2013, parcă septembrie, nu am mai avut un DG cu concurs.
  Este corectă observația ce privește diplome și alte titluri obținute de către ,,cei care se antrenează de mult” ca să vă citez, însă practica este deosebit de importantă și sprijinul politic acordat de către Ministerul Justiției deoarece cred că este timpul să lăsăm deoparte chestiunile gen apolitic și altele asemenea în vremurile care ne aflăm.
  Exemplu, Bej(edit. admin.)

  Apreciază

  1. Vă înțeleg nemulțumirile și frustrările acumulate! V-am editat comentariul din mai multe motive! 1. să învățăm să scriem cât mai corect în lb. română înainte de a comenta;
   2. aprecierile politice cu privire la unii directori generali nu le pot accepta pe acest site! Cu atât mai mult cu cât vin de la o persoană cu ceva legături pedeliste la un anumit moment! Vă amintiți cumva momentul, jenant tare, cu acel telefon al prefectului?
   PS : v-am lasat needitată referirea la împuternicire din simplul motiv că sunt două hotărâri judecătorești definitive care au lămurit acest aspect(n.a. asta pt cazul în care aveți ceva disponibilitate de a citi)! Altfel, vă urez succes la concurs! Puteți spera la „bafta” din primăvara lui 2012!!!
   Toate cele bune!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: