Una bună și-alta rea

Lucrurile sunt departe de a se fi limpezit după ședința de guvern de astăzi, 10 februarie 2021! Premierul Cîțu a dat, în esență, pe subiectul sporurile bugetarilor două vești!

Vestea bună este aceea că sporurile bugetarilor atât de discutate în mass-media, încă, nu se taie! Primul-ministru spune că a ținut cont de părerea juriștilor și nu va tăia sporurile printr-o ordonanță de urgență! Arăta premierul că juriștii au identificat ceva probleme de constituționalitate și, hotărârea Guvernului Cîțu, va fi aceea că nu vor fi adoptate prin OUG tăieri sau eliminări de sporuri bugetare! Totuși, a lăsat să se înțeleagă, că printr-o ordonanță de urgență care va fi adoptată săptămâna viitoare va fi eliminat ”sporul de 30% pentru Covid” ce se acorda prin prefecturile județene!

Vestea proastă comunicată în această după-amiază de către Florin Cîțu este că va lăsa pe mâna Parlamentului legiferarea măsurilor care să conducă într-un final la ”curățarea sistemului public de salarizare” de acele sporuri mult discutate și disputate!

Coaliția de guvernare ar urma că în perioada următoare, cu ocazia discutării în Parlament a OUG nr.226/decembrie 2020 (n.a. cea referitoare la înghețările bugetare) să introducă amendamente pentru reglementarea sporurilor bugetarilor!

Iarăși vom vedea heirupismul la el acasă și vom observa cum se întrec pe la Tv aleșii noștrii în populism și demagogie!

Ar mai fi de remarcat ceva! Fosta ”ministresă de la Muncă” se laudă pe Facebook că ar fi reușit dânsa să centralizeze aceste sporuri pe care la cataloghează ca fiind nemeritate! Sărăcuța, nu prea a înțeles nimic în mandatul avut!

De altfel, mulți dintre guvernanții noștrii nu prea știu despre ce vorbesc! Iar aparatul birocratic de prin ministere nu are deloc interes să scoată la iveală adevărata realitate a sporurilor/majorărilor/indemnizațiilor primite din simplul motiv că, ei înșiși, sunt primii beneficiari ai sporurilor în discuție!

Ar fi fost de preferat o analiză obiectivă plecată de la ministerele de resort și promovată, dacă era cazul, spre Parlament, decât să-i vedem pe aleșii neamului ”dând cu barda la grămadă” pe aceste sporuri!

Boala lungă-i moarte sigură” se spune prin popor! Vom vedea cum și dacă se va termina povestea asta!

Până atunci, așteptăm cu interes punerea în dezbatere publică, în cursul zilei de mâine, a proiectului de buget pentru a vedea ce alte surprize ne bat la poartă!

S-auzim de bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: