Ordonanța a fost adoptată!

Ultima oră: Ordonanța a fost publicată sub nr. 8/18.02.2021 în M.Of. nr.168/18.02.2021!!!http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS44MjI2MjU4MTAwNDc5RSszMA==

Imagini pentru imagine accesul interzis

Ieri în ședința de guvern a fost adoptată o nouă ordonanță de urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea ori completarea unor acte normative!

S-a tot discutat în spațiul public despre posibila apariție a acestei ordonanțe! Pentru personalul din sistemul penitenciar impactul ordonanței vizează decontarea serviciilor turistice în anul 2021.

Redăm textul vehiculat și care afectează zona noastră de interes imediat, cu mențiunea că în următoarele ore, cel mai probabil, va putea fi regăsit și în Monitorul Oficial al României!

Art.II – Articolul XII din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 226/2020 privind
unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative
şi prorogarea unor termene, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.
1332 din 31 decembrie 2020, se modifică după cum urmează:

  1. Alineatul (3) se abrogă.
  2. Alineatul (4) va avea următorul conținut:
    ”(4) În cazul personalului militar, poliţiştilor, funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalului civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, decontarea sumelor reprezentând servicii turistice cuvenită în anul 2020 se poate efectua şi pentru serviciile prestate în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2021 de orice structură de primire turistică aflată pe teritoriul României, în limita valorică a diferenţei dintre limita valorică prevăzută pentru anul 2020 şi cuantumul decontat efectiv personalului pentru serviciile prestate acestuia în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2020.”

De altfel, în ultima perioadă cei cu un simț al banului mai ridicat decât restul colegilor de muncă au luat cu asalt Serviciul Financiar din unitățile sistemului în încercarea de a obține, cumva, decontul serviciilor turistice!

Cu siguranță toată această tevatură va crea multe animozități și discuții cu privire la aceste deconturi turistice!

Foarte mulți, mai ales cei pensionabili în perioada următoare, au lăsat în grija Domnului Covid-ul și, cu cățel și purcel, au plecat în concediu de odihnă pentru că, nu-i așa, trebuie făcut decontul! Cu ce costuri vor vedea mai târziu! Dar, până la urmă, nu-i nimic de condamnat în acest lucru fiind vorba despre un drept legal, până mai ieri!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: