Reacții și ecouri

După intensificarea activităților sindicale încep, ușor, ușor, să apară și dezbateri mediatice pe tema protestelor inițiate de către polițiști. Aseară la Digi 24, au părerit câțiva jurnaliști și politologi cunoscuți! Dezbaterea a vizat, mai ales, aspecte legate de justețea acestor proteste și formele de manifestare în stradă ale polițiștilor! Deocamdată, deși o bună parte dintre protestatari erau foști ori actuali polițiști de penitenciare, doar cei din Poliția Română au fost luați în vizor!

Din păcate pentru mișcarea sindicală, opinia publică, nu este deloc favorabilă acestor manifestări! Mai ales, după luni și ani de mediatizare, mai mult sau mai puțin obiectivă, a drepturilor salariale și a celor de pensii de care ar beneficia polițiști!

Deși, justificate din punct de vedere sindical, pentru că acesta este și scopul, de altfel, al unui sindicat, aceste proteste nu prea au făcut rating la televiziunile de știri.

Cu o singură excepție, aș zice! Mă refer aici la protestul organizat în proximitatea Cotroceniului și care a avut un ecou aparte, cel puțin, din câteva motive:

  • a vizat Cotroceniul și a amintit, imediat, de povestea ”aruncatului cu caschete” din anul 2010;
  • folosirea unor mijloace pirotehnice care ”au creat ceva atmosferă”;
  • micile ”confruntări” cu jandarmii;
  • comunicatul Jandarmeriei referitor la amenzile aplicate (cu toate că, încă, nu este foarte clar cum și cui au fost date).

Și ar mai fi ceva de remarcat! Toți cei din Poliția Română, veniți să protesteze nu purtau uniforme! În puternică antiteză cu protestatarii din Poliția Penitenciară, îmbrăcați, foarte mulți dintre ei, în uniforma de serviciu!

Am tot căuta o explicație a acestui fapt! Să fi fost, oare, cei din Poliția Română mai atenți cu protejarea simbolului pe care-l reprezintă uniforma în societatea unui stat de drept? Foarte posibil! Mai ales că, imediat, jurnaliști cu potențial în formarea unor curente puternice în opinia publică au început să speculeze pe această temă!

Poate nu ar strica să ne gândim mai profund la acest aspect, deloc, de neglijat din perspectiva promovării imaginii noastre instituționale!

S-auzim de bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: