Bătutul tobei și bătutul câmpilor

A sosit și al treilea val pandemic și, odată cu acesta, ne lovesc declarațiile Premierului Cîțu cu privire la situația bugetarilor!

Constatăm că, aproape zilnic, Prim-ministrul aruncă în spațiul public idei menite să îngrozească bugetarii! De altfel, această categorie socială, a devenit, cu predilecție, calul de bătaie al lui Florin Cîțu!

Astăzi, într-o declarație publică la fel de confuză, ”fără cap și coadă”, Întâiul- executiv al țării, anunță precum făcea, cândva, toboșarul pe ulița satului, că bugetarii vor ”beneficia” de salarii înghețate și în anul 2022!

Declară Premierul că ,,reforma așa începe, prin stoparea creşterii anvelopei salariale şi forţând reforma în interiorul sistemului”!

Doar ministrul Muncii, doamna Turcan, îi mai face concurență în această zonă a declarațiilor fără rost!

De aproape trei luni de zile singurele discuții vizează zona bugetarilor, a înghețărilor și a tăierilor! Nici nu știi ce să mai crezi! Fără prea multă autoritate în cadrul propriului guvern, Premierul, doar declară! Zilnic, declară! Iar când nu declară, trimite Corpul de Control! Dar, oare, cine se mai ocupă prin guvern și cu ”făcutul”?!

Se pare că, bătutul tobei și bătutul câmpilor la Tv, prin ziare și pe rețelele de socializare a devenit ocupația de bază a conducătorilor noștri, iar guvernarea a fost transformată în hobby-ul de weekend!

”Amenințările” permanente la adresa bugetarilor nu-i fac, deloc, mai eficienți ori mai competenți pe aceștia! Până la urmă va constata că, fără acești bugetari, Guvernul nu prea poate face nimic în țara asta! Și așa, pe zi ce trece rândurile bugetarilor cu adevărat competenți se răresc și ne putem întreba, deja, cu cine va face domnul Cîțu ”reforma”?!

Poate nu ar strica să încerce să-și ”apropie” bugetarii și, astfel, să dea un impuls nou activităților care stagnează de vreo trei luni prin instituțiile statului!

Lăsați declarațiile și Facebook-ul domnilor guvernanți, țara trebuie condusă! Analizați, luați decizii și implementați-le rapid! Apoi, bineînțeles, puteți ieși la declarații! La declarații în care, de această dată, veți putea vorbi despre ceea ce ați facut, iar nu ca până acum, despre ce urmează să se întâmple! Mai ales pentru faptul că, în aceste trei luni, doar ați jucat în rolul ”prevestitorului”, nicidecum într-un rol al ”omului cu faptele”, cu puterea și determinarea reală de a schimba ceva!

S-auzim de bine!

PS: La momentul în care scriu acest articol, tocmai, se ”produce” pe micul ecran doamna Turcanu cu ”șarada” cumulării pensiei cu salariul la Stat! Chiar sunt curios cu privire la conținutul actului normativ proaspăt ”tricotat” de către ministrul Muncii! Vom reveni cu o analiză pe marginea acestui proiect!

Un gând despre „Bătutul tobei și bătutul câmpilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: