Ia-o frântă că ți-am dres-o!

În sfârșit, a apărut! Da, a apărut în dezbatere publică proiectul de act normativ care-și propune să blocheze pentru anumite categorii socio-profesionale cumulul pensie-salariu la Stat! Din spusele doamnei Turcan, aproximativ 35.000 de persoane beneficiază de acest cumul pensie-salariu!

Deși, de aproximativ o săptămână circula un draft al acestui proiect am așteptat să îl văd într-o formă oficială și asumată, mai ales, de teama unui eventual ”fake”!

Aveam, însă, o bănuială lăuntrică că, așa cum ne-a obișnuit doamna Turcan, proiectul va urmări, de fapt, doar să puncteze la capitolul imagine publică! Să mă explic puțin!

  1. inițial, acest act normativ era anunțat de către Premier ca un proiect de OUG! Constatăm, acum, că va fi de fapt un proiect de lege care, după avizarea în Guvern, va lua drumul lung și extrem de anevoios al dezbaterilor parlamentare! Deci, s-a rezolvat aruncând problema în curtea altora! Iar, efectele concrete ale unei asemenea legi vor apărea cu puțin înaintea Calendelor grecești!
  2. o mulțime de parlamentari, din tot spectrul politic, beneficiază de serviciile unor persoane care cumulează, la acest moment, pensia și salariul la Stat (șoferi personali, consilieri parlamentari, membrii ai aparatului ad-tiv din Parlament etc), astfel că, situația actuală profită tuturor și nu va exista o reală voința politică de adoptare a proiectului legislativ despre care vorbim;
  3. proiectul ”pritocit” de către doamna Turcan conține, în continuare, suficiente aspecte de neconstituționalitate, în special, în acele prevederi care-i lovesc pe magistrați! Avem, de altfel, câteva decizii ale CCR care ghidonează abil marja de apreciere a Parlamentului pe aceaastă temă.

Pe la țară circulă adesea o vorbă la adresa ”pricepuților de ocazie” și pe care cu toții o cunoaștem sub forma devenită celebră ”ia-o frântă că ți-am dres-o”! Cam așa am putea, fără să greșim, eticheta și acest ultim demers legislativ al ministrului Muncii! De altfel, ar fi fost interesant să ne spună, doamna de la Sibiu venită, câți dintre cei care cumulează pensia cu salariul au fost reîncadrați în instituții și companii de stat în baza unui concurs de ocupare a postului respectiv și câți au fost numiți direct fără nicio altă formalitate de evaluare profesională! Abia atunci am fi avut, poate, imaginea dezmățului politic!

Cei 35.000 de beneficiari ai acestui cumul atât de hulit la Tv pot sta liniștiți oriunde s-ar găsi ei acum, prin administrațiile locale și centrale, prin aparatul Parlamentului, al Guvernului sau al diverselor ministere! Problema a fost rezolvată! Bineînțeles, în nota consacrată, deja în ultima vreme! Da, domnule prim ministru, aveți dreptate când postați sub haștag-ul #româniitrebuiesăștie! Trebuie să știe că mare lucru nu se prea întâmplă, cum de altfel, nu s-a întâmplat nici în precedentele guvernări pedeliste, pesediste ori peneliste! Așa că, ar fi binevenit pe pagina dvs de Facebook un nou #vorbămultăfaptemaideloc!

S-auzim de bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: