Eppur si muove!

Da!!! Și totuși se mișcă (învârte) spunea celebrul Galileo Galilei (n.a. ”Eppur si muove” )!

Într-adevăr, iată că încep să se miște lucrurile și în zona investițiilor din infrastructura penitenciară!

În ședința de astăzi, 17 martie 2021, așa cum anunțam, de altfel, în urmă cu două articole, Guvernul Cîțu a adoptat hotărârile de guvern necesare aprobării indicatorilor tehnico-economici pentru cele mai importante două investiții ale sistemului penitenciar:

  • HOTĂRÂRE pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „P47 Berceni – Penitenciar 1000 de locuri cu regim de maximă siguranţă şi închis” – Penitenciarul Ploiești – judeţul Prahova;
  • HOTĂRÂRE pentru aprobarea pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „P48 Unguriu – Penitenciar 900 de locuri cu regim semideschis şi deschis– Penitenciarul Focșani, jud. Vrancea.

Ministrul Stelian Ion începe să puncteze și să miște lucrurile intrate pe parcursul anului trecut într-o cunoscută ”amorțire predoiano-ungureană” și, astfel, să relanseze activitatea investițională atât de necesară Administrației Naționale a Penitenciarelor!

Să sperăm că ANP-ul și-a făcut temele și, imediat după publicarea acestor două acte normative în Monitorul Oficial, va putea lansa procedurile de achiziții specifice continuării planurilor investiționale!

De altfel, cunoscând actuala echipă din fruntea sistemului penitenciar și puterea ei de mobilizare, sunt convins că lucrurile nu vor trena deloc! Știu că, deja într-o proporție de 60-70%, documentația pentru următorul pas este pregătită! La fel de importantă va fi, însă, strategia de contractare pe care ANP-ul o va adopta în acest sens! Finanțarea există(n.a. 177 milioane de euro de la Banca de Dezvoltarea a Consiliului Europei) și așteaptă să fie utilizată, așa că, ne așteptăm ca ”putirința” ANP-ului să fie la cele mai înalte cote!

S-auzim de bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: