Suspans

Cum se face o contestaţie la BAC? Atenție, există și un termen limită  depunere!

Și, totuși, avem o contestație! Concurentul clasat pe poziția a treia a depus în termenul procedural o contestație cu privire la evaluarea sa și, implicit, a notelor pe care le-a primit!

Acum două zile se părea că cei respinși s-ar fi resemnat și nimic nu anunța depunerea unei contestații! Dar, iată că, tocmai, s-a întâmplat acest lucru!

Baremul de notare al concurenților, așa cum a fost publicat după fiecare probă susținută, este unul care poate conduce în urma contestației la o modificare radicală a clasamentului final! Spun acest lucru, mai ales, cu privire la baremul aferent primei probe, unde s-a prevăzut un punctaj ”în bloc” și care, în opinia mea, lasă suficient spațiu pentru o reevaluare consistentă în calea contestației!

Se acorda un punctaj de 4 puncte pentru ”prezentarea proiectului managerial” și 5 puncte pentru ”raspunsuri la întrebările comisiei”!

Nu s-a prevăzut deloc cum se vor acorda cele 4 puncte, respectiv 5 puncte pe subcriteriile enunțate în subsolul baremului de corectare (spre exemplu, câte puncte se acordă pentru respectarea cerințelor de elaborare, câte pentru soluțiile furnizate prin raportare la problematica avută în atenție, câte pentru sustenabilitatea proiectului, câte pentru abilitățile manageriale sau capacitatea de analiză și sinteză etc)!

Spun toate acestea și din motivul simplu, de altfel, că proiectul managerial al celui desemnat câștigător, va deveni(n.a. trebuie să devină) un document programatic pentru sistemul penitenciar! Multe dintre documentele de strategie și planificare ale ANP-ului trebuie puse în acord cu proiectul câștigător, iar rezultatele directorului general și evaluare sa profesională va trebui să tină cont de implementarea soluțiilor și a asumărilor menționate în acest document!

Rămâne de văzut și care va fi componența Comisiei de soluționare a contestațiilor și cum vor trata membrii acesteia criticile formulate prin contestația depusă!

Suspansul a reapărut și orice rezultat final este de acum posibil! Cel care are emoții de această dată este doar concurentul de pe primul loc, el fiind, de altfel, singurul care poate pierde ceva!

S-auzim de bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: