Masca la locul de muncă

man with a briefcase and a surgical mask closeup of a young man in an office holding a briefcase and a surgical mask in his hand protective mask stock pictures, royalty-free photos & images

A intrat în vigoare Ordinul nr. 699/67/2021 pentru modificarea Ordinului ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Astfel, au fost operate o serie de modificări ale restricțiilor epidemiologice impuse pe timpul stării de alertă și, începând cu data de 15 mai 2021s-a menținut obligativitatea purtării măștii de protecție doar în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun.

Însă, sunt și câteva excepții notabile și cu impact direct în activitățile desfășurate la locul de muncă!

În funcție de evaluarea riscului efectuată de medicul de medicina muncii al unității, se instituie o serie de excepții de la obligativitatea purtării măștii de protecție la locul de muncă, după cum urmează:

  • angajatul lucrează singur în birou;
  • toate persoanele din birou sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare (update: la nici două zile de la publicare, prin Ordinul nr.700/68/2021 s-a renunțat la această excepție);
  • persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;
  • persoana desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc).

Poate nu ar strica să vedem o evaluare atentă și pertinentă a riscului epidemiologic și pentru personalul din sistemul penitenciar, mai ales că sunt numeroase situațiile în care ar putea deveni incidente aceste excepții și, astfel, să se îmbunătățească confortul de care are nevoie orice lucrător la locul său de muncă.

S-auzim de bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: