Inedit

Dacă în anii anteriori ofițeri și agenți din Poliția Penitenciară participau cu rezultate remarcabile la diverse competiții de fotbal, atletism ori la cele de arte marțiale, aflăm că, mai nou, avem polițiști care au fost selecționați să participe la o competiție inedită, Balcaniada de masaj, la care vom fi reprezentați de către un agent!

Polițistul în cauză lucrează la Penitenciarul din Târgu Jiu și profesează, în timpul liber, ca maseur profesionist. Este antrenor de masaj în cadrul Academiei Reflexovital Târgu-Jiu, dar şi manager zonal în Asociaţia de Masaj şi Terapii Complementare (AMTC). 

Singura legătură dintre cele două profesii pe care le practic este comunicarea. La penitenciar se pune un mare accent pe dialogul cu persoanele care se află în detenţie, iar în ceea ce priveşte masajul, totul începe de la comunicarea cu beneficiarul. În rest, nu există o altă legătură“, explică pentru ziarul ”Adevărul” agentul Valeriu Cristian Bărbuică. 

Acesta a obţinut calificarea de tehnician maseur după ce a urmat timp de 7 luni de zile cursuri de specializare și pentru că vrea să se perfecţioneze s-a înscris la Facultatea de Kinetoterapie şi motricitate din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu.

Despre cum a ajuns să facă parte din lotul de masaj al României, agentul relatează că, „Asociaţia de Masaj şi Terapii Complementare, prin preşedintele Iulian Motoc, organizează competiţii la nivel zonal, unde se fac demonstraţii de către campionii europeni şi mondiali, care sunt invitaţi. Aceste competiţii reprezintă campionate zonale pe mai multe categorii: wellness, free-style şi beginner. Eu am mers la câteva work-shop-uri unde am învăţat o serie de tehnici noi, după care am participat şi la o competiţie de acest fel . Am participat la categoria free-style, unde am obţinut locul al II-lea, iar anul trecut am participat din nou la concurs şi am obţinut locul I. Am început să fiu urmărit şi s-a constatat că am evoluat încontinuu şi probabil că, împreună cu rezultatele obţinute, a constat în selectarea mea în lotul României“ 

România va participa la Balcaniadă cu un lot compus din opt maseuri. 

Bravo lui pentru activitate și efortul depus!

S-auzim de bine și să-i urăm succes competitorului!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: