Asociații profesionale

Semnalez o apariție nouă în peisajul asociațiilor profesionale pe zona noastră de interes, respectiv sistemul penitenciar!

În luna mai a.c., a dobândit personalitate juridică Asociația Profesională a Serviciilor Corecționale(”ASPC”) cu sediul în București și care reunește foști și actuali lucrători din Poliția Penitenciară, Direcția Națională de Probațiune(DNP) și Centrele pentru reținere și arest preventiv (CRAP) din cadrul Poliției Române.

Adunând la un loc specialiști din cadrul celor trei instituții enumerate mai sus, ASPC își propune să dea o mână de ajutor în promovarea serviciilor corecționale în cadrul comunității, să contribuie la armonizarea legislației specifice și, nu în ultimul rând, dezvolte performanța profesională.

Ideea înființării acestei asociații este binevenită și poate aduce, în măsura în care va găsi și o susținere corespunzătoare, un suflu nou, modern și puternic racordat la dezvoltările teoretice și practice pe plan internațional din zona serviciilor corecționale.

Nu știu în ce măsură conducerile instituțiilor menționate anterior(ANP, DNP și CRAP) se vor ralia la un asemenea proiect, dar nici nu întrezăresc acum motive obiective în baza cărora, aceste instituții să refuze ”ab initio” o colaborare serioasă în beneficiul serviciilor corecționale românești.

Le urez succes și îi așteptăm cu rezultate pe măsură!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: