75%

Nu, de această dată nu vom vorbi despre celebrele sporuri ori majorări salariale, ci despre situația încadrării cu personal a unităților din compunerea sistemului penitenciar românesc!

Situația nu este deloc una bună, asta în ciuda eforturilor depuse în ultimii 4-5 ani de către Direcția Managementul Resurselor Umane(DMRU). Pensionarile numeroase, nivelul calitativ precar al candidaților care nu reușesc să obțină punctajul minim necesar promovării concursurilor și incoerenta unor strategii de încadrare (impuse de „trecuți” șefi) ne-au adus în situația în care cca 25% dintre posturi sunt vacante!

Încadrarea cu personal este cu adevărat dramatică pe segmentul ofițerilor unde mai mult de 1/3 dintre posturi sunt neocupate!

Discrepanțe majore observăm și între unitățile din sistemul penitenciar! De altfel, nici ANP-ul (Aparat Central) nu se găsește într-o situație plăcută d.p.d.v. al încadrării cu personal, ba chiar, dată fiind vârsta unor ofițeri, situația se poate agrava la începutul anului viitor!

Dar, poate că ar fi mai util să vedeți situația detaliată la nivelul întregului sistem penitenciar și să trageți propriile concluzii!

Aveți mai jos situația la data de 24.06.2021!

S-auzim de bine!

PS: tabelul de mai sus circulă pe diverse grupuri de whatsapp de câteva zile!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: