Publicare O.M.J. nr. 3.874/16.07.2021

Ordinul referitor la modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii-cadru nr. 153/2017 a fost publicat în Monitorul Oficial al României nr. 734/27.07.2021.

În esență este vorba despre mult discutatul și disputatul ordin prin care se modifică unele prevederi referitoare la condițiile de dobândire, respectiv pierdere a titlui de specialist de clasă pentru polițiștii de penitenciare. Totodată, prin acest ordin se încearcă, cumva, ca acordarea acestui titlu profesional să se efectueze încă din acest an!

În ciuda unor prostii promovate de către „gorniști sindicali” care acreditau ideea că, odată publicat în Monitorul Oficial, ordinul în cauză va produce efecte și în buzunarul polițiștilor de penitenciare, iată, că așa cum, alături de alți câțiva, puțini la număr, spuneam încă de la începutul anului, acest lucru nu se va întâmpla foarte curând! Încă o dată spun că, cu excepția a doi lideri sindicali care stiu exact cu ce ”se mănâncă” aceste prevederi legislative, ceilalți, până mai ieri clamau cât îi țineau goarnele că banii vor curge. Evident, prostia acestora a născut niște așteptări pe măsură în turma berbecilor cotizanți, iar acum lucrurile sunt deja clare!

Pe ministrul Stelian Ion nu-l ”costă” nimic semnarea și publicarea acestui ordin pentru că știa foarte, foarte bine că nu va produce efecte imediat, dar a reușit, într-o anumită măsură să mai scadă presiunea sindicală.

Câtă vreme OUG nr. 226/2020 (n.a. cea prin care s-au plafonat salariile la nivelul lunii decembrie 2020) este în vigoare va fi greu de crezut că titlul de specialist de clasă va căpăta concretețea atât de mult așteptată!

Dar, cum speranța moare ultima, se crează un nou orizont de așteptare și se promovează ideea că la rectificarea bugetară se vor pune bani în bugetul ANP pentru plata acestui titlu profesional!

În fapt, lucrurile sun ceva mai complicate, iar banii sunt ultima problemă la acest moment! Deci, nu banii constituie problema de fond!

Pentru a da efectivitate acestui ordin proaspăt publicat, este nevoie de modificarea OUG nr. 226/30.12.2020(n.a. cea cu plafonarea salariilor) și, sincer, am serioase rețineri în a crede că Premierul Câțu, în actualul context economic și pandemic, va deschide cutia Pandorei pentru a face pe placul M.J./ANP/Sindicate! Câțu Vasilică nu prea este ”mare iubitoriu” de Sindicate și de cheltuieli bugetare.

De altfel, Premierul știe că riscul de a naște revendicări salariale și din partea altor categorii socio-profesionale este extrem de mare și, cel mai probabil va spune ”pas” unei asemenea modificări legislative!

Dar, vom trăi și vom vedea! La cum se face politică în țara asta nu ar trebui să ne mirăm, excesiv, în fața unor ”piruete politicianiste” venite pe negândite din partea potențaților vremii!

S-auzim de bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: