Hidoasa față a presei românești

Dezastrul sanitar românesc pe care îl traversăm în aceste zile naște multiple întrebări cu privire la cauzele care l-au potențat!

Dincolo de problemele recurente ale unui sistem sanitar lipsit de orice perspectivă și de lipsa unor decizii politice asumate și ancorate în realitățile românești, nu se poate să nu observăm rolul important jucat de o parte importantă a presei de știri în catalizarea unui curent antivaccinist specific plaiurilor mioritice!

Se întreabă presa noastră în aceste zile despre cum a fost posibil să avem o campanie de vaccinare care ne clasează în subsolul clasamentelor europene! După cum, aceeași presă, face ratinguri record prezentând dezastrul produs în spitalele românești de Covid-19!

Aceleași televiziuni de știri care se întreceau în urmă cu doar câteva luni de zile în a promova o grămadă de știri cu tot felul de ”deștepți” antivacciniști, de la simplii cetățeni ”săraci cu duhul” și până la așa-zișii profesori doctori cuprinși de hormonii menopauzei profesionale și care acopereau zilnic sticla televizoarelor cu teorii și cugetări năzdrăvane referitoare la natura vaccinurilor anticovid! Toate aceste lucruri s-au mulat perfect, aș zice, pe profilul psihologic al poporului român, mare consumator, de felu-i, de can-can, zvonuri și teorii conspiraționiste. Degeaba, s-au căznit cei câțiva medici cu autoritate în domeniul epidemiologic să explice că, dincolo de orice discuție, în spatele vaccinurilor există stiință! Da, aceeași știință care în ultimii 100 de ani, prin eforturi și progres, au scăpat omenirea de nenumărate boli și epidemii. Am văzut cu toții cât de ușor lăsăm deoparte știința și ne aruncăm în brațele zvonului și al teoriilor susținute de NIMIC!

Unde a fost în toată această perioadă CNA-ul (n.a. Consiliul Național al Audio-vizualului), cel aprig cu amenzile când e vorba de orice altceva decât de vaccinare?! De ce, sub umbra dreptului la libera exprimare, a permis atâtor televiziuni de știri să-i promoveze pe fariseii antivacciniști? Unde s-a ascuns dramul de moralitate jurnalistică care ar fi putut bloca toate aceste derapaje?!

Paradoxul este că vor trece toate, cu sute și mii de morți și cu familii ce-și strigă regretul de a fi aplecat urechea la șoșoci, la doftori de ochi și alți pricepuți feisbuciști!

Da, mă tem că vor trece repede și nu vom fi învățat nimic din toată nenorocirea acestor zile! Televiziunile se vor recalibra repede, astfel încât, ratingul să nu atingă nici măcar cu un cent profitul acestor posturi!

Doar crucile morților din cimitire vor mai aminti despre dezastrul traversat de o Românie cu evidente apucături medievale și pentru care valoarea stiinței medicale va rămâne definitiv ciuntită de curente religioase, de atitudinea oneroasă a presei și de analfabetismul, mai mare pe zice ce trece, al societății românești!

S-auzim de bine!

2 gânduri despre „Hidoasa față a presei românești

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: