(MĂ)CIUCĂ CU DOUĂ CAPETE

Desemnarea de către Președintele României a gen.(rez.) Ciucă pentru a forma noul guvern a declanșat o stare euforică în rândul militarilor activi, dar și în cel al pensionarilor militari.

Bănuiesc că acest lucru vine din speranța că, odată ajuns la frâiele guvernului, Nicolae Ciucă își va apleca atenția și spre militari și polițiști, activi sau în rezervă!

Nu știu de ce, dar nu împărtășesc deloc acest optimism! Întâmplarea a făcut să-l întâlnesc, într-un cadru oficial, de vreo două ori pe actualul premier desemnat Ciucă!

Niciodată nu mi-a facut impresia că l-ar interesa și altceva, decât ARMATA! Pentru domnia sa polițiștii( din M.A.I. ori M.J.) nu vor constitui o prioritate niciodată și nici nu vor fi vreodată ușor acceptați la masa militarilor! De altfel, opinia dânsului este cunoscută, deja! ”Militari sunt doar cei din M.Ap.N.”! Să ne mai amintim că, la Parada anuală de 1 Decembrie, organizată în București de către Marele Stat Major al Armatei Române, cu foarte mare greutate am găsit înțelegerea necesară de a participa cu efective ale Sistemului Penitenciar în anul 2018(după o pauză de câțiva ani)! De asemenea, cu ocazia modificărilor legislative cu impact în zona drepturilor așa-zise militare am cam fost văzuți, mai degrabă, ca o a cincea roată de la căruță, mai ales, că au încetățenită ideea că, noi aștia de la penitenciare avem prea multe ori prea mari drepturi/salarii/funcții etc.

Așadar, să fim rezervați în privința optimismului! S-ar putea să avem parte de mai multe surprize neplăcute odată cu instalarea lui Nicolae Ciucă! Iar, abordarea noastră, inclusiv cea sindicală trebuie nuanțată corespunzător profilului premierului desemnat!

Nicolae Ciucă nu face parte din categoria acelor politicieni pentru care ieșirea în stradă și protestele sindicale generează, automat, o creștere a tensiunii arteriale și care să reprezinte o problemă atât de mare, încât să accepte, în sunet de goarne și vuvuzele, diversele revendicări! Eu mă aștept la surprize, mai degrabă, neplăcute în perioada de după instalarea noului guvern pentru polițiști!

Timpul și faptele ne vor confirma sau nu aceste rezerve!

S-auzim de bine!

2 gânduri despre „(MĂ)CIUCĂ CU DOUĂ CAPETE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: