Haina militară

Se duse și Ciucă! Aflat într-o evidentă imposibilitate de a obține voturile necesare trecerii Guvernului prin Parlament, generalul și-a depus mandatul cu care fusese învestit de către Președintele țării!

Deh, politichia asta-i treabă grea! Și, din păcate, în ultimile zece zile am asistat la o grotească plimbare a ursului, încă cuprins de mirosul prafului de pușcă, prin târgul precupeților de voturi parlamentare!

Halal imagine! De altfel, cu nimic mai prejos decât acelea în care Dragnea îi conducea spre fotoliul de Premier pe Grindeanu, pe Tudose și, mai apoi, pe Viorica Vasilica!

Și, totuși, grotescul situației în care a fost prins generalul Ciucă pare a fi cu mult mai mare! Am văzut la Tv un om umilit de câțiva politicieni înnebuniți de mirajul puterii! Am văzut un general pentru care haina politicii dâmbovițene atârna caraghios și umilitor, totodată, pentru un fost militar!

Ce caută generalul Ciucă în această adunătură politică? Ce l-o fi facut să accepte o nominalizare care, de la bun început, risca să-i afecteze o imagine publică impecabilă? De ce oare a ales să-și vâre stelele aurii în mocirla luptei politice?

Deși, călit în lupte armate duse, de cele mai multe ori, după reguli cavalerești, generalul Ciucă a sfârșit lamentabil în lupta politică! O luptă oarbă, fără prea multe reguli, fără o strategie inteligentă și fără prizonieri, o luptă pentru care un general al Armatei nu a fost pregătit niciodată cu adevărat! Lângă general i-au stat, mai degrabă ”în coaste” decât alături, noua generație de fripturiști politici, de tipul unora ca Vasilică Câțu, Batistuță ori guralivul Roman!

Dar, la fel de bine l-am putut observa acum și pe omul Ciucă! Pus în lumina reflectoarelor și sub tirul puternic al mortierelor presei românești, generalul a părut slab echipat și instruit precum un răcan proaspăt încorporat! Fără putința unui discurs public, coerent și curajos, strivit de incapacitatea vizibilă de a transmite mesajul de ordine, de forță și speranță pe care cu toții l-am așteptat cu înfrigurare din partea unui general, fie el și în rezervă! Dezbrăcat, piesă cu piesă, de uniforma militară, generalul Ciucă a parcurs în aceste zece zile o umilință de neimaginat și care riscă să păteze, iremediabil, o haină militară impecabilă până mai acum două săptămâni!

Târâtă în noroiul luptei politice, haina militară își va pierde rapid imaginea de siguranță, încredere și speranță pe care, de secole, Armata a sădit-o în conștiința fiecărui român!

E bine să reținem că ”atunci când haina militară servește politicul și nu Patria, ea trebuie ignorată! E doar o simplă pijama”!

S-auzim de bine și să ne păstrăm sănătoși!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: