Legea nr. 267/2021

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1076 din 10 noiembrie 2021 a fost publicată Legea nr. 267/2021 pentru completarea O.U.G. nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare a activității la nivelul administrației publice!

Important de reținut este faptul că ”se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale”.

De asemenea, instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale au obligația să solicite entităţilor care au emis documentele ( n.a. cele prevăzute la art.2, alin. (1) din lege), în format electronic, copii sau extrase ale acestora, în baza consimţământului expres al beneficiarului serviciului public.

Să mai reținem faptul că aceste prevederi vor intra în vigoare la data de 01.01.2022!

Cu siguranță, într-o anumită măsură aceste prevederi legale vor impacta corespunzător și activitatea sistemului penitenciar!

Poate ar fi util ca ANP-ul să identifice acest impact adus de Legea nr. 267/2021 și să elaboreze din timp o instrucțiune de lucru în aplicarea acestor noi prevederi legale, astfel încât, să existe o abordare unitară și să se evite plângerile inutile pe acest subiect!

S-auzim de bine și să ne păstrăm sănătoși!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: