Declarațiile de avere în contextul publicării Ordinului nr. 887/2022

Procedura completării și depunerii declarațiilor de avere, respectiv a celor de interese se modifică fundamental. Vestea bună este că această corvoadă birocratică și greoaie se simplifică începând cu acest an. Ordinul nr. 887/2022 a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 53/18.01.2022 și a intrat în vigoare.

Modificările vizează atât modalitatea de completare a declarațiilor, cât și termenul limită pentru depunere.

Conform acestor modificări, până la data de 31 decembrie 2022, persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) pct. 138 din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, completează şi transmit declaraţiile de avere şi de interese exclusiv prin intermediul platformei online existente pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate, http://www.integritate.eu, denumită e-DAI, în format electronic, fie certificate cu semnătură electronică calificată, fie semnate olograf, scanate şi încărcate în e-DAI.”

De asemenea, începând cu data de 1 ianuarie 2023, declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese se vor completa şi transmite exclusiv prin intermediul platformei e-DAI, în format electronic, certificate cu semnătură electronică calificată, cu excepţia celor depuse de persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 176/2010(n.a. candidaţii la funcţiile de Preşedinte al României, deputat, senator, consilier judeţean, consilier local, preşedinte al consiliului judeţean sau primar).

S-auzim de bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: