Contestație admisă

Ce spune, de fapt, legenda Meșterului Manole - Stiridinlume.ro

În data de 11 ianuarie a.c. discutam (n.a. în articolul publicat pe blog https://wordpress.com/post/penitenciarepesurse.com/4132) despre contestația depusă în cadrul procedurii de atribuire a contractului pentru proiectarea obiectivului de investiții de la Berceni și-mi manifestam, oarecum, dubiile cu privire la desemnarea câștigătorului în condițiile în care, anterior, Agenția Națională a Achizițiilor Publice, dăduse un aviz condiționat către Administrația Națională a Penitenciarelor(autoritate contractantă în speța de față) cu privire la fundamentarea temeinică a prețului ofertat de către cel ce va fi desemnat câștigător.

Electroproiect S.A., firma care a contestat desemnarea drept câștigătoare a ofertei depuse de către Asocierea Expert Project Team SRL, acuza Administrația Națională a Penitenciarelor că, ”în mod nelegal și netemeinic”, a considerat-o admisibilă (și câștigătoare) întrucât această ofertă, cităm din contestația depusă în data de 30.12.2021:

  • nu respectă cerințele din Fișa de date și reflectă un preț neobișnuit de scăzut, incorect și insuficient fundamentat”;
  • nu respectă cerințele documentației de atribuire privind propunerea tehnică și experții nominalizați, aspecte superficial analizate de către Autoritatea contractantă pe parcursul evaluării”;
  • nu probează și nu îndeplinește cerința privind experiența similară, astfel cum aceasta a fost impusă prin cerințele Fișei de date; (iv) prezintă o serie de nereguli pe care Autoritatea contractantă a omis să le clarifice anterior desemnării câștigătoare, deși acestea nu pot fi considerate vicii de formă. În contextul nerespectării cerințelor documentației de atribuire, se impunea ca oferta Asocierii Expert să fie respinsă din Procedura de atribuire ca inacceptabilă și neconformă, nicidecum să fie desemnată drept câștigătoare”.

Acestea erau acuzațiile formulate de către SC Electroproiect S.A. prin contestația depusă la CNSC.

Dar, iată că, inevitabilul s-a produs!

Contestația este admisă și Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor prin Decizia nr. 174/25.01.2022 obligă ANP-ul să reia evaluarea ofertanților anulând Raportul procedurii nr. 62709/17.12.2021!

Timp pierdut aiurea sau despre cum nu învățăm niciodată să fim temeinici și meticuloși nici măcar atunci când ni se atrage atenția (vezi avizul condiționat pe care autoritatea din domeniul achizițiilor publice îl formulase către ANP cu ocazia validării ex-ante)!

Vom vedea în perioada următoare cu ce consecințe și cine va răspunde pentru ”oalele sparte”!

Pare că acest obiectiv de investiții de la Berceni are nevoie de o jertfă precum ”zidirea Anei” la Mănăstirea Curtea de Argeș, astfel încât, minunea să se înfăptuiască!

Cine, oare, va juca rolul Anei la Berceni?

S-auzim de bine!

Notă: foto -stiridinlume.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: