Ciolacu își ia vorbele înapoi

După o amețitoare și patetică tiradă purtată prin mai toate televiziunile de știri cu privire la renegocierea PNRR, după seria de comunicate, mai mult sau mai puțin oficiale, ale reprezentanților Comisiei Europene, Ciolacu și Budăi o ”cam dau la întors”!

Prezent la Digi Tv, liderul PSD Marcel Ciolacu, a continuat duminică seara discursul încâlcit referitor la PNRR și, bineînțeles, după cum stă bine oricărui politician mioritic, o sucește ca la Buzău spunând: „Eu nu am vorbit de o renegociere a unei reforme sau de scoatere a unei reforme din PNRR. N-am zis niciodată acest lucru, nici eu, nici vreun coleg de-al meu, nici dl. Marius Budăi n-a spus acest lucru, însă am vorbit de optimizare și de soluțiile cu care venim pentru fiecare reformă”.

Breee, nea Marcelino ne crezi tâmpiți și surzi?! Fă-ți puțin timp și te uită mătăluță pe declarațiile date din noiembrie încoace și, poate, ai să-ți reamintești de toate bazaconiile debitate pe această temă.

Acum facem optimizare și nicidecum renegociere! Tot un drac înseamnă, nea Marcelino! Ne-ați amețit de tot și pe toți!

Și nea Marcelino nu se oprește aici, continuă să pună la grea încercare capacitatea noastră de a-l înțelege spunând că în acest moment, când a fost făcut acel procent de 9,4, s-a luat în considerare că suntem la marja de 8 la sută – cât reprezintă pensiile din PIB. Nefiind prinse în jalonul pe care trebuie să-l îndeplinim acum în ceea ce privește reforma pensiilor, ne-au atras atenția că trebuie să prindem toate pensiile – și cele ocupaționale, și ale militarilor, și cele speciale. Deja ajungem la un procent de aproape 9 la sută. Nu putem să rămânem…Media europeană este 10,6 – 10,8, sunt și state cu 12 la sută. Nu poți să condamni românii pe următorii 40 de ani, 50 de ani, că mai există nicio majorare de pensii”. Așa ”coerență în limbaj” mai rar, nea Marcele!

Se găsește cineva în Coaliția asta de guvernare care să facă puțină lumină și să comunice coerent și aplicat pe subiectul pensiilor și al procentului de 9,4% cuprins în PNRR?

De ce trebuie ca în fiecare dimineață și seară principalul subiect de discuție să fie despre pensii? Luați o decizie și hai să trecem mai departe!

Bineînțeles, o mare parte din vină o poartă Premierul Ciucă care nici nu comunică corespunzător și nici ”nu pune piciorul în prag”! Singur se pune în cea mai proastă situație în care se poate afla un conducător/comandant. Anume aceea de a nu lua nicio decizie și de a rostogoli problema de parcă aceasta își va găsi singură rezolvarea!

Ciucă al nostru parcă a uitat că zvonul și incertitudinea în actul de comandă sunt printre cei mai mari dușmani ai capacității de luptă și mobilizare ai unei armate, ai unei țări! Dom general, vrem să vedem că ne conduceți, că aveți o viziune asupra a ceea ce trebuie făcut în țara asta, ne-am săturat să ne simțim ca pe-o epavă în mijlocul Atlanticului!

De trei luni auzim doar povești! Membrii Guvernului vorbesc după ureche sau după cum le dictează simțirea mai pesedistă ori mai liberală și calculul electoral.

Criza economică se adâncește, inflația o vom citi curând în două cifre, războiul bate la ușa noastră și noi tot discutăm, ca la Căderea Constantinopolului, despre sexul îngerilor!

Stai și nu poți să nu te întrebi dacă suntem sau nu o țară guvernată ori guvernabilă?!

Cât de ușor ne-am lipsi de infantilele glăsuiri venite de la Ciolacu, Budăi, Câciu, Câțu, Vâlceanu și câți alți poznași mai sunt pe-acolo!

2 gânduri despre „Ciolacu își ia vorbele înapoi

  1. Un arc peste timp între opera Suflete Moarte a lui Gogol și ce se petrece astăzi e mai aproape de adevăr mai mult ca niciodată

    Apreciază

  2. Discuții, sterile și neconvingătoare, o permanentă plimbare prin comisii,comitete, și alte asemenea întruniri, tardiv în condițiile actuale sociale,politice,etc,etc.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: