Consiliul de mediere și rezervistul militar

Rezerviştii cer ajutor de la Avocatul Poporului

Ministerul Apărării Naționale vrea să-și țină rezerviștii aproape și face primii pași pentru stabilirea unor punți de colaborare pe principalele zone de interes ale pensionarilor militari.

Astfel, prin Ordinul M.25/2022 publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 149/15 februarie 2022 se înfiinţează Consiliul de mediere al personalului militar în rezervă şi în retragere ca organ consultativ în scopul asigurării ministrului apărării naţionale a consultanţei de specialitate în domeniile de interes specifice militarilor în rezervă şi în retragere.

Consiliul funcţionează la nivelul Cabinetului ministrului, pe lângă structura de consilieri ai ministrului apărării naţionale, activitatea sa fiind coordonată de către un consilier desemnat de ministrul apărării naţionale.

Consiliul este format din câte un reprezentant al asociaţiilor şi fundaţiilor care au dobândit statutul de utilitate publică şi care îşi desfăşoară activitatea în domeniile de responsabilitate ale Ministerului Apărării Naţionale şi un reprezentant desemnat prin acordul celorlalte asociaţii şi fundaţii care îşi desfăşoară activitatea în domeniile de responsabilitate ale instituţiei militare.

La şedinţele Consiliului, din partea instituţiei militare participă consilierul care coordonează acest Consiliu de mediere şi reprezentanţii ai următoarelor structuri: Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului, Direcţia generală financiar-contabilă, Direcţia generală juridică, Direcţia informare şi relaţii publice şi Casa de pensii sectorială.

Fără a fi o noutate absolută(n.a. anterior au mai existat diferite forme cvasi-instituționalizate de colaborare între M.Ap.N. și structurile asociative ale pensionarilor militari), activitatea Consiliul de mediere poate reprezenta o oportunitate pentru agregarea unor soluții corecte și viabile, inclusiv pe tematica viitoarei legislații a pensiilor militare.

Poate că nu ar strica deloc ca și Ministerul de Interne să-și revizuiască strategia de includere a asociațiilor de pensionari în mecanismele de elaborare/avizare a legislației care vizează drepturile și interesele legitime ale rezerviștilor aflați în evidența Casei de Pensii a M.A.I.

S-auzim de bine!

  • foto Cotidianul.ro

3 gânduri despre „Consiliul de mediere și rezervistul militar

  1. Praf în ochi
    Nu a vrut să rezolve problema pensiilor militare și să dialogheze cu rezerviștii Ciucă ( al lor ) …… o s-o facă un civil ……

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: