Decizia nr. 104/10.03.2022 a CCR

Curtea Constituțională a României mai trântește o dată ușa în nas acelor pensionari militari veșnici alergători după ”cai verzi pe pereți”! Deja, maestrul Dogaru ”își vedea” cotizanții făcând coadă la bancomate pentru a-și încasa ajutoarele/indemnizațiile la încetarea raporturilor de serviciu cu drept de pensionare! Toți băieți buni, de altfel, însă un picuț cam necitiți, vorba unui vecin de blog cu mai multă experiență în ale pensiilor chițițe și hachițe!

Deși, exista suficientă jurisprudență la CCR cu legătură la tema în cauză, nu știu cine i-a îmbrobodit pe acei pensionari militari care nu au solicitat și nu au primit celebrele ajutoare/indemnizații date cu ocazia trecerii în rezervă că de această dată câștigul e unul aproape sigur! Se pare că unora le place nu numai jazz-ul, dar și amăgirea continuă cu privire la aspecte care nu au niciun fundament juridic și, bineînțeles, că vine Curtea Constituțională și respinge asemenea solicitări. Astfel, CCR, prin Decizia nr.104/10.03.2022, a respins și de această dată ca neîntemeiată solicitarea maestrului Dogaru et comp.!

Au spus-o și alții, o mai spun și eu! Atâta vreme cât baza legală pentru acordarea ”ajutoarelor sau, după caz, a indemnizaţiilor la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă” , respectiv art. 20 al Anexei VII din Legea nr. 284/2010, nu mai exista în fondul activ al legislației (legea în cauză fiind abrogată anterior intrării în vigoare a OUG nr. 114/2018), nu poți să invoci la CCR neconstituționalitatea art. 41 din OUG nr.114/2018!

Iată, însă că sunt destui cei care ”pleacă urechea” la tot felul de giumbușlucuri avocățești și speră să primească ceea ce nu pot primii de la niciun judecător.

De ce nu vedem oare tot atât de mult zor și consum de energie într-un demers colectiv și unitar al tuturor structurilor asociative ale pensionarilor militari în promovarea și susținerea unei noi legislații corecte și sustenabile pentru pensiile militare de stat?! De ce insistă fiecare structură asociativă să-și impună propria variantă pentru noua lege a pensiilor?! Toate acestea, însă vor rămâne doar un nou șir de întrebări fără răspuns!

S-auzim de bine și de pace la granițe!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: