Rectificarea bugetară – ANP

Pe surse aflăm că Administrația Națională a Penitenciarelor(ANP) pregătește în aceste zile corecțiile financiare necesare celei de a doua rectificări bugetare!

Și cum acordării sporului pentru ”specialistul de clasă”, cel mai probabil, ”i s-a pus cruce” pentru anul 2021, ANP-ul diminuează cu cca. 20 milioane lei bugetul aferent Titlului I (Cheltuieli de personal)!

Acești bani fi mutați, cel mai probabil, la Titlul II (Cheltuieli cu Bunuri și servicii).

Această măsură este impusă de necesitatea ajustării bugetului pentru ”cheltuielile de personal” care, în actualele condiții, a devenit evident ”supraponderal” și risca să conducă la final de an la o proastă execuție bugetară.

Cauza acestei stări de fapt este generată, în principal, de:

  • neacordarea sporului de specialist de clasă;
  • neîncadrarea, la nivelul previzionat, a posturilor vacante din sistemul penitenciar;
  • neimplementarea Deciziei nr. 51 a ICCJ.

Toate acestea au condus la cheltuieli de personal mai mici și, pentru acoperirea ”găurii” de la ”cheltuielile pentru Bunuri și servicii”, cel mai probabil, conform surselor noastre din Maria Ghiculeasa nr.47, se va solicita ordonatorului principal de credite aprobarea pentru diminuarea bugetului aferent ”cheltuielilor de personal”!

Dacă ne aducem bine aminte, această măsură nu este una singulară! Nu cumva și la prima rectificare bugetară efectuată de Guvernul Câțu, ANP-ul a diminuat cu cca. 10 milioane lei sumele aferente ”Cheltuielilor de personal”?

Dar, să vedem partea plină a paharului și să conchidem că, cel puțin, în ultimii 2 ani bugetul ANP a fost unul îndestulător nefiind nevoie să ne câțulim pentru a putea plăti salariile polițiștilor de penitenciare!

S-auzim de bine și să ne păstrăm sănătoși!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: