Nimic nou pe frontul de vest

Nu, nu voi scrie azi despre celebra carte a lui Erich Maria Remarque, ci despre faptul că nici aceste alegeri nu au adus ceva notabil la vârful politichiei românești!

În esență, se păstrează,  cumva, cu excepția unei foarte mici nuanțări(n.a. lipsa PMP-ului), același status quo! Aaaa, da, scăparăm și de Victor Viorel și de nea Răzgândeanu! Ducă-se în pustii!

Dacă îi ascultăm pe politicieni, toate partidele au câștigat (sic!)! Te crucești când vezi cum jonglează cu cifrele, de parcă, aritmetica a fost inventată doar pentru a le da argumentația necesară justificării  rezultatului electoral!

Din păcate, scena politică, nu este deloc mai limpede decât era sâmbătă,  să zicem! Nevoia de reformare din temelii a societății românești mai trebuie să aștepte! Mult și bine,  chiar!  Ușor,  ușor, criza economică va deveni,însă, tot mai evidentă și, în lipsa,  unui guvern puternic care să aibă în spate o majoritate parlamentară confortabilă, vom avea parte de aceeași nesiguranță și impredictibilitate a zilei de mâine! Vom sta în continuare cu ochii ațintiți la tv unde va continua circul în viața politică! Cele 80 miliarde de euro pe care Europa ni le-a promis vor rămâne pe mai departe în seiful băncilor pentru ca aici, în România,  nu are cine să-i cheltuiască în lucrări de infrastructură menite să ne aducă dezvoltarea mult visată! ,,Vrem o țară ca afară” va rămâne doar o năzuință! Cine să ne aducă prosperitatea sau măcar să nu ne încurce în a ne-o face singuri?! Toată clasa politică e la fel! Schimbam proștii, traseiștii și hoțomanii PSD-ului cu cei ai PNL-ului! Și asta doar pentru că-s oameni de partid! Vai nouă!

Cel puțin pentru două-trei săptămâni agenda publică a cetățenilor e aruncată la gunoi! Principala preocupare a politicienilor va fi împărțirea ciolanului! Dar, de Covid ori de morții din spitale se mai preocupă cineva? De economie și buget cine-i responsabil? Am militarizat spitalele, apoi, DSP-urile, acum Guvernul și, foarte probabil,  mâine întreaga țară! Să fie oare, militarizarea vieții civile sigura soluție? Să fie Armata singura instituție din țară care mai poate rezolva ceva?!

Dar, de ce ne-ar păsa? Va curge lapte și miere! Până și rusnacii au început să ne înapoieze tezaurul furat în 1918! Și uite așa, avem AUR peste tot, chiar și-n Parlament!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: