Obiectivul de investiții ”P47 Berceni”

După nenumărate ezitări și răzgândiri, în sfârșit, Administrația Națională a Penitenciarelor lansează procedura de atribuire a contractului pentru proiectarea viitorului penitenciar de la Berceni!

Astfel, conform anunțului de participare CN1034680/10.09.2021 publicat în Sistemul electronic al achizițiilor publice, valoarea estimată a contractului este de 13.502.792 lei. Ofertele pot fi depuse până la data de 18.10.2021, urmând ca evaluarea acestora să se finalizeze până în 12.01.2022.

Mai precizează ANP-ul că va finaliza construcția acestui nou penitenciar până la sfârșitul anului 2025! Ce frumos ar fi dacă, însă nu ne-am îmbăta, din nou, cu apa rece a Dâmboviței! Chiar dacă s-ar întoarce Stelică, Drulă et comp. și și-ar sufleca mânecile anteriilor ministeriale un asemenea target nu poate fi, realist vorbind, atins pe parcursul următorilor patru ani, respectiv până la finele lui 2025.

Dincolo de procedura de achiziție mai sus menționată, ANP-ul mai trebuie să organizeze una pentru atribuirea a contractului de construire propriu-zisă! Estimez că, abia prin a doua jumătate a anului 2023, în cea mai optimistă previziune, am putea spera la o atribuire a acestui contract de construire! Iar construcția unui asemenea mastodont cu o capacitate de deținere de 1.000 de locuri e greu de realizat în cei doi ani rămași până la termenul asumat! Dar, pare că, actualii diriguitori ai investițiilor din ANP au surclasat-o, deja, pe Baba Vanga , celebra clarvăzătoare!

Și cum desele schimbări de miniștri creează suficient spațiu de manevră pentru ANP, va exista oricând, nu-i așa, posibilitatea justificării target-ului neatins?!

S-auzim de bine și de multe investiții în sistemul penitenciar!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: